حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 22 جماد أول 1446 Saturday, 23 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2885 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 2×
ضرورت توجه مسوولین به صدمات ناشی از قطعی برق بر صنایع کشور
۱۴ تیر ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۹
شناسه : 14310
2
مدیر عامل شرکت فولاد آناهیتا : هادی تیزپا مدیر عامل مجتمع تولیدی فولاد آناهیتا در گفتگویی عنوان کرد : قطعی برق لطمات جبران ناپذیری بر صنایع کشور وارد می کند که توجه و اهتمام ویژه مسوولین را در ارائه راهکار موثر می طلبد .
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه؛ مهندس هادی تیزپا مدیرعامل و عضو هیات مدیره مجتمع تولیدی فولاد آناهیتا در گفتگویی ضمن معرفی این شرکت گفت: شرکت فولاد آناهیتا گیلان ( سهامی خاص ) در اواخر سال ۱۳۸۹  توسط آقای کریم سلیمی با سالها تجربه در بازرگانی فولاد و با هدف ایجاد اشتغال و خودکفایی در صنعت فولاد در شهر صنعتی رشت احداث ودر سال ۹۲ به بهره برداری رسید و در حال حاضر با تولیدات خود بخشی از نیاز داخلی کشور را تامین می نماید.

وی با اشاره به معضلات بخش صنعت ، زیان حاصل از قطعی برق در صنایع و علی الخصوص صنعت فولاد را جبران ناپذیر خواند و اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ بر طبق جدولی که در اردیبهشت ماه در اختیار واحدهای صنعتی قرار گرفت ، مقرر گردید که از تاریخ ۱۶ خرداد لغایت ۱۵ شهریور سال گذشته به مدت سه ماه و نیم که زمان پیک مصرف برق در فصل گرما در کشور است ،قطعی برق در صنایع صورت گیرد.

وی افزود : از ۱۶ خرداد لغایت ۲۳ تیرماه از ساعت ۸ صبح الی ۴ عصر و پس از آن از ۸ صبح الی ۱۱ شب و در مرداد ماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۱ صبح الی ۱۱ شب قطعی برق برای واحد تولیدی فولاد آناهیتا اعمال گردید و در نیمه نخست شهریور ماه ۱۴۰۱ نیز روند قطعی از ۱۱ صبح الی ۴ عصر اعمال شد.

تیزپا با بیان اینکه سال گذشته میزان تولید این واحد صنعتی به دلیل قطعی برق ۱۰ درصد کاهش کمی و عددی نسبت به سال ۱۴۰۰ داشته است ، عنوان کرد: اثرات قطعی برق در اداره یک شرکت عظیم فولادی با صدها مشتری داخلی و تعهدات صادراتی ،مسائل کیفی و مواد اولیه و محصولی که تولید می شود،  بسیار بیشتر از این میزان است.

عضو هیئت مدیره شرکت فولاد آناهیتا با یادآوری نحوه تولید محصولات در صنعت فولاد گفت : صنعت نورد فولاد یک صنعت پیوسته است ، از زمانی که شمش یا ماده اولیه وارد کارخانه می شود و تا رسیدن به کوره و همه فرآیندها نیازمند برق است ، این صنعت به صورت صفر یا صدی فعالیت می کند بدین معنا که یا باید دستگاه‌ها کلا خاموش شوند و یا اینکه روشن بوده و تولید نمایند . امکان کاهش مصرف برق در زمان تولید نیست .

وی در خصوص جدول قطعی برق صنایع در سالجاری گفت : امسال سه حالت برای قطعی برق در نظر گرفته شده که واحدهای تولیدی صنعتی به فراخور نوع فعالیت خود می تواند یکی از سه گزینه ۳۰ درصد قطعی یا ۶۰ درصد و ۹۰ درصد را انتخاب نمایند و واحد تولیدی ما ناچارا گزینه ۹۰ درصدی یعنی خاموشی یک ماهه از ۱۱ صبح الی ۱۱ شب در مرداد ماه را در نظر گرفته است .

تیزپا خاطر نشان کرد : جلساتی با مدیران صنعت برق استان و همچنین مقامات وزارت صمت و وزارت نیرو از طریق انجمن های مرتبط با صنعت فولاد داشته ایم و در خصوص زیان های قطعی برق در صنعت فولاد بر واحدهای تولیدی توضیحاتی ارائه کردیم.

وی با تشریح فنی خاموشی صنعت فولاد ادامه داد : خاموش کردن کوره سبب افزایش و کاهش دما و فشار داخلی و بیرونی بر آن می شود و لطماتی به کوره می زند که پس از آن میلیاردها تومان هزینه و زمان باید صرف شود تا به شرایط نرمال بازگردد. سوختن قطعات حساس برقی و الکترونیکی تاسیسات این صنعت که عموما تولید داخل نیستند ،ضررهای میلیاردی را به دنبال دارد.

وی اضافه کرد : خاموشی های مکرر به دفعات به این قطعات آسیب می رساند و تمامی این موارد صنعت فولاد را از تولید باکیفیت و بهره وری لازم دور می کند.چنین بی نظمی هایی در برنامه ریزی تولید خلل ایجاد کرده و بدلیل مشکلات کیفیتی ، ضایعات به وجود می آید.

تیزپا ادامه داد : تولیدات این صنعت باید با استانداردهای ملی کشور تطابق داشته باشد و اگر چنین نباشد ،محصول مردود و عملا ضایعات محسوب می گردد.

تیزپا با بیان اینکه میزان تولید برق در کشور ۵۰ هزار مگاوات است و مصرف برق بسیار بیشتر از این مقدار است ،گفت : بیش از ده هزار ( مگاوات ) کسری در تولید برق داریم ، در فصل تابستان که پیک مصرف است میزان مصرف برق بیشتر می شود و به همین دلیل وزارت نیرو برای جبران کسری تولید برق به بحث خاموشی و قطعی برق روی می آورد و به سراغ صنایع فولادی ،پتروشیمی و سیمان می آیند و غافل از این امر هستند که قطعی برق در این صنایع آثار بسیار مهیب و بدی را بر جای می گذارد. موجب می شود ایفای تعهدات و سفارشات تولید کننده به تعویق افتد. در سال گذشته به دلیل خاموشی و قطع برق در مجتمع فولاد آناهیتا صادرات خود به کشورهای CIS را از دست دادیم و این امر با رونق تولید و عرضه محصول مغایرت دارد .

وی با گله مندی از مسوولین استان به جهت عدم حمایت از حقوق حقه صنایع در سطح کشور اظهار داشت :  در خصوص قطعی برق در استان‌ها، سهم گیلان و خاموشی چند واحد سهم عادلانه ای نسبت به سایر استان‌ها نیست و این جاست که باید مسوولین از صنایع گیلان حمایت بیشتری بخرج دهند.‌

تیزپا ادامه داد : صنایع بخش خصوصی به هیچ منبع حمایتی از سوی دولت متصل نیستند و خودگردان و مستقل به فعالیت می پردازند و با تمامی معضلاتی که سر راه آنها قرار می گیرد همچنان واحدهای بخش خصوصی به راه و مسیر خود ادامه می دهند ، ناگفته نماند که بسیاری از واحدهای صنعتی و تولیدی به خاطر لطمات زیاد دچار ورشکستگی شده اند .

مدیر عامل شرکت فولاد آناهیتا گفت : تمامی معضلاتی که بر سر راه تولید کنندگان در اثر قطعی برق وجود دارد موجب کاهش عرضه و گرانی مواد اولیه و افزایش قیمت محصول نهایی می گردد و نباید تنها به شکل یک قطعی ساده به آن نگریست.

وی تصریح کرد : علاوه بر مواردی که گفته شد حتی در تعطیلی کارخانه ،حقوق و هزینه های رفاهی پرسنل باید پرداخت شود چون در غیر اینصورت نظم پرسنلی یک واحد تولیدی به هم می ریزد .

وی همچنین از احداث نیروگاه کوچک مقیاس ( ۵ مگاواتی ) توسط شرکت فولاد آناهیتا برای مصرف این واحد تولیدی خبر داد و گفت:  نیروگاهی که جوابگوی مصرف برق این مجتمع باشد تا کمتر از دو ماه دیگر به بهره برداری می رسد و ماشین آلات آن نیز خریداری و وارد شده است .

تیزپا عنوان کرد : تامین برق هنری است که اگر به درستی مدیریت نشود صدمات جبران ناپذیری به جامعه به طور عام و به صنعت به طور خاص وارد می کند و امیدوارم این امر مهم مد نظر مدیران و مسوولین کشور قرار گیرد.

انتهای پیام /

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.