به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ دکتر سید مهدی موسوی رییس اداره دامپزشکی شهرستان بندر انزلی در گفتگویی ضمن معرفی خود و بیان سوابق کاری اظهار داشت : دارای مدرک دکترای دامپزشکی هستم و به عنوان مدرس در مرکز آموزش جهاد کشاورزی استان گیلان ، محقق بخش تحقیقات جانوری و ژنومیکس پژوهشکده بیو تکنولوژی شمال کشور در رشت بودم و چند سالی است در اداره دامپزشکی شهرستان بندر انزلی در سمت های مختلف به خدمت مشغولم .
وی افزود : دامپزشکی به عنوان یک علم بین رشته ایت است که به نوعی به بحث پزشکی و همینطور به کشاورزی ارتباط پیدا می کند و سازمان و وزارت مرتبط با دامپزشکی ، وزارت جهاد کشاورزی است که بسیاری از سازمانهایی که به نوعی در زمینه کشاورزی فعالیت دارند ( دام ، طیور ، باغبانی و زارعت و … ) در حوزه وزارت جهاد کشاورزی طبقه بندی می شوند .
موسوی ادامه داد : سازمان دامپزشکی کشور به عنوان یکی از دغدغه مندان دستگاههای حاکمیتی و نظارتی در حوزه دام ، طیور و آبزیان است .آنچه که در کشور ما به عنوان دام مطرح می شود ، شامل هر آنچه که به حیوانات و فرآورده های آنها مصرف انسانی دارند تلقی می شود و بحث بهداشت این حوزه در اختیار سازمان دامپزشکی کشور است .
وی گفت : سازمان دامپزشکی حدود یک قرن در کشور قدمت دارد و در دو بخش آموزشی و تحقیقاتی و بخش اجرایی فعالیت دارند که ما در بخش اجرایی و برخی از عزیزان در دانشکده ها در رشته های دامپزشکی و مراکز تحقیقاتی مشغول فعالیت هستند و مرکز تحقیقاتی مادری دامپزشکی کشوردر موسسه تحقیقاتی و سرم سازی رازی در کرج است که حدود 80 درصد از واکسن های دام ، طیور و آبزیان کشور توسط این موسسه تولید و عرضه به بازار می شود و مابقی که درصد محدودی است از خارج کشور وارد می گردد.
وی اضافه کرد : سازمان دامپزشکی کشور در حوزه مبارزه با بیماریها به خصوص بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان نظیر بیماری های هاری ، تب مالت ، سیاه زخم و کزاز و … بسیار فعال است و برخی از این بیماریها در خط نخست مبارزه است که از طریق پایش و واکسیناسیون دام هایی که احتمال درگیری با بیماریها را دارند در کل کشور همکاران فعالیت می کنند . بیماری هاری یکی از بیماریهای قابل انتقال از انسان به حیوان است و متاسفانه بیماری مهلک و کشنده ای است که طیف وسیعی از حیوانات خونگرم را درگیر می کنند منجمله سگ ، گربه و دام های اهلی که همکاران در سازمان دامپزشکی و به تبع آن ادارارت دامپزشکی شهرستانها با بحث واکسیناسیون و مایه کوبی دام ها و حیوانات هدف به نوعی با این بیماری و خطراتی که می تواند جوامع انسانی را تهدید کند ، جلوگیری و مقابله می کنند.
رییس اداره دامپزشکی شهرستان بندر انزلی گفت : بیماری تب مالت و بروسلوز از فرآورده خام دامی که آلوده به باکتری این بیماری و قابلیت انتقال به انسان دارد مانند شیر خام ، پنیر و … و این بیماری ، بیماری معروف به هزار چهره است که در افراد مختلف تظاهرات مختلفی اعم از درگیر کردن سیستم تنفسی ، مغز و اعصاب و اندام حرکتی و … دارد و درمان غالبی برای این بیماری وجود ندارد و فرد مبتلاء باید مرتبا دارو مصرف کند.
موسوی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد : شهرستان بندر انزلی بر خلاف سایر شهرستانهای استان گیلان تعداد روستاهای بسیار محدودی دارد و از آنجایی که جایگاه نگهداری دام ها اکثرا در روستاها است به تبع تعداد اندک روستاها ، جمعیت دامی در روستاها به نسبت شهرستانهای دیگر استان پایین تر است . جمعیت دامی در شهرستان بندر انزلی حدود 2500 راس دام بومی و تعدادی دام صنعتی می باشد که در روستای گورابجیر صحرا است و در واقع تنها واحد صنعتی ما در شهرستان می باشد که دام های بسیار اصیل و ارزشمند را در آن واحد به تعداد 130 راس دام صنعتی برای تولید شیر در آنجا نگهداری می شود .
وی ادامه داد : در روستاها جمعیت دامی کمتر است در برخی از روستاها بالغ بر 150 راس دام و کمتر نگهداری می کند که صرفا به مصرف خانوار محدود می شود.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان بندر انزلی در زمینه پرورش طیور در این شهرستان گفت : در شهرستان حدود 40 واحد مرغداری صنعتی داریم که یکی از شهرستانهای به نسبت خوب در استان در این زمینه هستیم ، سه واحد مرغداری مرغ مادر داریم ، یک واحد کارخانه جوجه کشی که در زمینه چرخه تولید گوشت سفید از مرغ مادر ، جوجه کشی و مرغداری گوشتی فعالیت دارند .
وی ادامه داد : حوزه دیگر فعالیت ما ، کارخانجات مواد غذایی هستند که قطعه بندی و بسته بندی فرآورده های خام دامی را بر عهده دارند و در شهرک صنعتی بندر انزلی مستقر هستند . یک تعداد از این واحدها کارخانجات کنسرو سازی در مسیر جاده سنگاچین به انزلی مستقر هستند و تحت نظارت دامپزشکی شهرستان می باشند .
موسوی افزود : حوزه دیگر نظارت ما که بخش بیشتری را به خود اختصاص می دهد بحث بهداشت مواد غذایی با منشاء دامی است و تمام مراکز عرضه گوشت ، مرغ و ماهی در شهرستان که حدودا 200 واحد می باشند به نوعی تحت نظارت کارشناسان و بازرسین شبکه دامپزشکی شهرستان انزلی می باشند .
وی خاطر نشان کرد : متاسفانه به مانند سایر دستگاههای اجرایی و اداری با کمبود نیرو مواجه هستیم که البته سیاست های کلی است اما کارشناسانی که امر نظارت بر بهداشت مواد غذایی را بر عهده دارند به صورت ادواری سرکشی می کنند تا گوشت ، مرغ و ماهی که عرضه می شود برای مصرف مردم و شهروندان از سلامت کافی و وافی برخوردار باشد .
وی اذعان داشت : قاطبه کسبه شهرستان ، کسبه خوشنامی هستند به جزء موارد انگشت شمار که آن هم در سنوات گذشته بوده و با آنان برخورد شده است و مابقی از سلامت لازم برخوردار هستند .
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان بندر انزلی در ادامه به دیگر فعالیت های دامپزشکی شهرستان اشاره کرد و گفت : حوزه دیگری که به فعالیت های ما برمی گردد حوزه قرنطینه و امنیت زیستی است و اداره دامپزشکی شهرستان بندر انزلی برخلاف سایر ادارات دیگر شهرستانهای استان و حتی استان های کشور ، بندر انزلی به علت جایگاه ویژه ای که در شمال کشور دارد یکی از بنادر مهم برای واردات و تامین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور است و یکی از این اقلام وارداتی ، روغن خوراکی و نهاده ها و مواد اولیه خوراک دام ، طیور و آبزیان استان و کشور هستند . ذرت ، جو ، سویا ، کنجاله سویا و ارزن که از کشورهای حاشیه دریای خزر به بندر انزلی و استان گیلان وارد می شوند و کارشناسان ما در حوزه گمرکات و بنادر حضور دارند و از طریق بررسی اسناد بهداشتی و نمونه برداری از نهاده های وارداتی در یک پروسه زمانی بسیار کوتاه توسط آزمایشاتی که از طریق اداره کل دامپزشکی استان انجام می شود نسبت به ترخیص و در نهایت خروج این نهاده ها برای مقاصد مصرفی که همانا مرغداری ها ، دامداری ها و یا کارخانجات خوراک دام و طیور در سطح استان و کشور هستند با مجوز مسوول فنی دامپزشکی که در بنادر و گمرکات مستقر هستند توسط کامیون ها ، پس از ترخیص به مقاصد مورد نظر حمل می کنند .
وی افزود : خودروهای یخچال دار حمل محصولات دامی با مجوز و نظارت دامپزشکی است و کامیون هایی که مهاده های خوراک دام و طیور را حمل می کنند نیز تحت نظارت و مجوز دامپزشکی است و با پروانه ای که برای آن عزیزان صادر می شود یک اشتغالزایی نیز صورت می گیرد و امرار معاش می کنند .
موسوی خاطر نشان کرد : خوشبختانه به واسطه نوع شغلی که داریم با دستگاهها و نهادهای گوناگون در ارتباط هستیم اعم از فرمانداری شهرستان ، بنادر و گمرکات ، دادستانی شهرستان ، شهرداری ، شبکه بهداشت ، حمل و نقل جاده ای و راهداری ، جهاد کشاورزی و … و ارتباط خوبی با این ادارات و تعامل مطلوبی برقرار است که موجب شده خروجی فعالیت های شبکه دامپزشکی شهرستان نیز خوب و رضایت بخش باشد .
خبرنگار : شیرین مجیدی
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه