حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 22 جماد أول 1446 Saturday, 23 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2885 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 2×
این گونه تعطیلات تاثیر معنا داری در مناسبات اقتصادی کشورمان نخواهد داشت
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۷
شناسه : 18214
5
هادی حق شناس، کارشناس مسائل اقتصادی: هادی حق شناس، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» در این باره با اشاره به این که بهره وری خیلی پایین در اقتصاد ایران می گوید: این گونه تعطیلات تاثیر معنا داری در مناسبات اقتصادی کشورمان نخواهد داشت. وی می‌افزاید: نکته مهم دیگر این که یک_سوم تولید ناخالص کشور متاثر از فعالیت بخش بازرگانی خارجی است.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست روز چهارشنبه 26 اردیبهشت ماه جاری با اکثریت آرا با تبصره ۳ لایحه قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر تعطیلی شنبه‌ها با ۱۳۶ رای موافق ۶۶ رای مخالف و ۳ رای ممتنع موافقت کردند.

هادی حق شناس، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» در این باره با اشاره به این که بهره وری خیلی پایین در اقتصاد ایران می گوید: این گونه تعطیلات تاثیر معنا داری در مناسبات اقتصادی کشورمان نخواهد داشت.

وی می‌افزاید: نکته مهم دیگر این که یک_سوم تولید ناخالص کشور متاثر از فعالیت بخش بازرگانی خارجی است. یعنی مجموع صادرات غیرنقتی به علاوه صادرات نفت و به علاوه واردات. در نتیجه هر چقدر روز‌های بیشتری در ارتباط با دیگر کشورها باشیم، به نفع بازرگانی خارجی خواهد بود. چرا که در شرایط عادی این گونه ارتباطات حتی در ۴ روز هم به معنای واقعی برقرار نمی‌شود.البته شاید اینطور گفته شود که بخشی از مراودات در فضای اینترنت و شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود، اما واقعیت چیزی جز این نیست که نقل و انتقال اسناد به خصوص داد و ستد بانکی معمولا در ساعات اداری و روز‌های کاری صورت می‌پذیرد؛ بنابراین با توجه به این که تعطیلات دیگر کشورها بلافاصله پس از تعطیلات روزهای 5 شنبه و جمعه کشور ایران اتفاق می افتد، حتما اثر منفی روی بخش بازرگانی خارجی ایران دارد؛ بنابراین جا به جایی ایام تعطیلات قطعا اثر مثبت و موثری خواهد داشت.

وی تاکید می‌کند: البته این را نباید فراموش کنیم که کشور ما در شرایط مطلوب اقتصادی نیست. یعنی شرایط تحریمی و همچنین عدم پذیرش اف‌ای تی اف، سبب ارتباط بسیار محدود اقتصاد ایران با جهان شده است. به طوریکه نسبت تجارت ایران در قیاس با ۱۲ سال قبل، نصف شده است. یعنی صادرات نفتی و غیر نفتی ایران در سال ۱۳۹۰، ۱۵۰ میلیاد دلار و واردات هم ۱۰۰ میلیارد دلار بود که این آمار در سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافت. البته این ضرر اقتصادی ایران نتیجه تحریم‌ها و قطع ارتباط بانکی با بانک‌های دنیا بود. اما اگر روال سال ۱۳۹۰ تداوم داشت، حجم تجارت خارجی ایران الان به بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار رسیده بود.

حق شناس در پایان یادآور می‌شود: البته جا به جایی تعطیلی روز 5 شنبه با شنبه را می توان یک اتفاق مطلوب دانست. به هرحال در شرایط تحریم هم روزنه‌هایی در بازار جهانی داریم تا حتی المقدور نیاز‌های خود را برطرف کنیم.

 

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.