به نام پروردگار هستی
بنام خداوندی که طبیعت را همچو کوهستان با زیبایی هایش نقش بست تا بشریت از پستی ها و بلندی های این آفرینش نظارهگر این طبیعت زیبا و دل انگیز باشد
تقدیر روزگار و تقویم باشگاه کوهنوردی آریا بندرانزلی این بار صعود به قله شاه البرز که از بلندترین قلل البرز به شمار میرود را رقم زد.
تاریخ برگزاری:1403/03/24
شاه البرز، نام رشتهکوه و قلهای است در البرز به ارتفاع ۴۱۷۰ متراین رشتهکوه، مرز طبیعی استانهای البرز و قزوین را تشکیل میدهد. دامنهٔ جنوبی آن به درهٔ طالقان از استان البرز و دامنهٔ شمالی آن به درهٔ الموت از استان قزوین مشرف است.
قله شاه البرز (Shah Alborz) در منطقه کوهستانی البرز مرکزی واقع شدهاست و درتقسیمات کشور جزو استان البرز و شهرستان طالقان است ولی این قله بسیار نزدیک به مرز سه استان البرز، قزوین و مازندران است به طوری که در بین دو دره طالقان و الموت قرار دارد. شاه البرز را قله طالقان نیز مینامند. مسیر رایج صعود به این قله از جبهه جنوبی است که از روستای حسنجون در شهرک طالقان آغاز میشود.
موقعیت جغرافیای
شاه البرز بلندترین قله از خط الراس طولانی و شامخی است که در شمال شهرک طالقان و بین دو دره طالقان در سمت جنوب و الموت در سمت شمال قرار گرفتهاست. این خط الراس از جنوب به روستای حسنجون طالقان حسنجون،هرنج،آرتون، بزج و شهراسر، از شرق به ، از شمال به دینه رود، کلان، سیلیکان، اوانک، بالا روچ ، پایین روچ و دره الموت و از غرب به روستای آوه منتهی میشود. شاه البرز از سمت غرب به قله زیورچال میرسد و از جناح شمالی محدود به دیوارهها و سنگهای بلند حدوداً ۶۰۰ متری و یخچالهای دائمی است
مسیرهای صعود:
مسیر یک : طالقان – روستای حسنجون، صعود از یال جنوبی
مسیر دو: الموت ، معلم کلایه ، گرمارود، صعود از دهلیز شمالی
مسیر سه: طالقان ، روستای هرنج ، سی چشمه
توپوگرافی منطقه طالقان :
طالقان از شهرستانهای استان البرز که از غرب به کندوان و از جنوب به هشتگرد و ساوجبلاغ از شمال به رشته کوه البرز ، رامسر و تنکابن و الموت از شرق به شهرستان کرج و از غرب و جنوب غربی به قزوین محدود است.
طالقان در منطقه ییلاقی که در دره بزرگ در میان کوههای البرز قرار دارد طول جغرافیایی ان از شمال شرقی به جنوی غربی حدود 80 کیلومتر و عرض جغرافیایی ان حدود 15 کیلو متر است و حدود 1300 کیلومتر مساحت دارد طول شرقی ان 50 دقیقه و عرض شمالی ان 36 درجه و 12 دقیقه میباشد و ارتفاع ان از سطح دریا 1850 متر میباشد.
شهرستان طالقان از بهم پیوستن چهار منطقه به نامهای شهرک -گلینک -کولج و پرده سر تشکیل شده است روستای حسنجون حدود پنج کیلومتربعد از طالقان قرار دارد .
اسامی شرکت کنندگان در این برنامه :
آقایان و خانمها
۱-رضا آهنین جان (سرپرست)
۲-وحید نوفرستی
۳-حسین ره پی(عقب دار)
۴-قادر ترابی(عکاس)
۵-محمد موسی زاده
۶-آرمان حسینی
۷-آقای قاسمی
۸-نیلوفر هادیفر
۹-مهری سمایی(جلودار)
۱۰-سلماز حضرتی
۱۱-مریم عابد
۱۲-یلدا دوبحری
در ساعت ۱ شب از انزلی حرکت کردیم ، در بی بی حوریه دوستان باشگاه به بدرقه تیم آمده بودند که قدردان آنان هستیم.
پس از خداحافظی به راه افتادیم و صبح ساعت حدود ۵ در رستوران آفتاب قزوین بودیم و ساعت ۸ به منطقه طالقان و ساعت ۹ به روستای حسنجون رسیدیم.
بعد از آماده شدن بچه ها و تحویل چادرها به قاطرچی در ساعت ۹/۴۵ صبح حرکت به سمت بالا را آغاز کردیم.
مسیر حرکت بسیار زیبا و بکر و در میان انبوه باغهای گیلاس و میوه های مختلف و در مسیر رودخانه پر آب بود ،بعد از یک ساعتی پیمایش در یک جای خوب توقف داشتیم برای صرف میان وعده و پس از کمی استراحت و تجدید قوا به حرکت ادامه دادیم.
پس از ۴/۸ کیلومتر پیمایش در ساعت ۱۲ ظهر به پل چوبی رسیدیم که جای بسیار زیبا و قشنگی در دل انبوه درختان و باغها بود . مجددا حرکت را آغاز کردیم .این منطقه تا چشمه اول کلا در میان باغهای روستا و دره واقع شده و بسیار زیباست.
بعد از پیمایش ۷ کیلومتر و در ساعت ۱/۰۵ دقیقه به چشمه اول که انتهای مسیر دره است ، رسیدیم و یک مکان بسیار عالی برای استراحت و تجدید قواست با یک چشمه بسیار سرد و آب زلال ! بچه ها که خسته بودند کنار این آب چشمه خنک نشسته و نهار در همین جا صرف شد و بعد از استراحت کامل ، تقریبا ۳ عصر حرکت کردیم به سمت بالا و به سمت گوسفندسرا و بعد از پیمایش ۱۰/۸ کیلومتر در ساعت ۵/۳۶ دقیقه عصر رسیدیم به دشت بزرگ و گوسفند سرای اول در این حوالی بود که هوا خراب شد و باران و رعد برق شدید گرفت که کمی تندتر حرکت کردیم تا زودتر از منطقه خطر دور شویم.
باران کم کم داشت ما را خیس میکرد و بالاخره در ساعت ۶/۲۵ دقیقه عصر رسیدیم به گوسفند سرای دوم و محل زدن چادرها و کمپینگ،.
در اینجا دشت وسیعی هست و هم جان پناه سنگی که برای چوپانها و محیط بان های منطقه ساخته شده است . ولی برای کوهنوردان نیست. دوستان همگی خسته و سرد بودند که سعی کردیم سریع چادرها را بر پا کنیم که دوستان زود استراحت داشته باشند .
شب بعد از استراحت و خوردن غذا همگی خوابیدند ولی شب بارندگی شد و هنوز رعد و برق میزد. ساعت ۲ شب بود که هوا تغییر کرد و ماه و ستاره در آسمان نمایان شد که تصمیم گرفتیم استارت صعود را در ساعت ۴ صبح بزنیم که دوباره هوا خراب شد و به ناچار تا روشن شدن هوا صبر کردیم و خلاصه در ساعت ۵/۲۸ دقیقه صبح بعد از خوب شدن وضعیت جوی حرکت را شروع کردیم.
بعد از عبور از شیبهای مختلف در ساعت ۷/۰۵ دقیقه و بعد از پیمایش ۱۴/۶ کیلومتر به گوسفند سرای سوم و محل چشمه زلال آخر رسیدیم از اینجا تا قله دیگر هیچ چشمه ای نیست و آخرین نقطه برای آب گیری است . بعد از ۲۰ دقیقه استراحت حرکت را مجددا آغاز کردیم.ساعت ۸/۴۰دقیقه به یال برفی و بلند بالای گوسفند سرا رسیدیم که ۱۵/۸ کیلومتر پیمایش کرده بودیم و بعد از گذر این نقطه به یال انتهایی که معروف به گردن شتری با شیب بلند رسیدیم در ساعت ۱۰ صبح و پیمایش ۱۷/۸ کیلومتر و بعد از گذر این نقطه در ساعت ۱۰/۴۵ دقیقه صبح و بعد از پیمایش ۱۸/۱ کیلومتر بر روی بام استان البرز قله شاه البرز ایستادیم.
گرچه روی قله مه گرفته بود ولی حس روی قله بودن قابل وصف نیست !
بعد از گرفتن عکسها و خوردن تنقلات به سمت پایین حرکت کردیم و در مسیر ، برای یکی از دوستان موردی پیش آمد که موجب تأخیر شد و ساعت حدود ۲ به کمپ رسیدیم و بعد خوردن غذا و جمع کردن چادرها در ساعت تقریبا نزدیک به ۴ حرکت کردیم و ساعت حدودا ۹ به پایین و ماشینها رسیدیم .
جا داره از همه دوستان عزیزم که همراه ما بودن در این صعود تشکر و قدردانی کنم که همه سختی و فشار این صعود را تحمل کردند و یار و یاور ما بودند.
باز هم متشکرم و خداوند پشت و پناه شما باشد .
” رضا آهنین جان”
ثبت دیدگاه