حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 14 جماد أول 1446 Friday, 15 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2865 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 2×
۲۴۳ گونه پرنده در تالاب انزلی قابل مشاهده است
۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۲
شناسه : 21129
2
به مناسبت روز جهانی پرندگان مهاجر، تور پرنده نگری تالاب انزلی روز جمعه ۲۰ مهر ماه در محل پل چوبی آبکنار برگزار شد.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ به مناسبت روز جهانی پرندگان مهاجر و پرنده نگری در تالاب انزلی با شعار جهانی حفاظت از حشرات برای حفاظت از پرندگان با حضور علاقمندان برگزار شد.

آلن پطروسیان پایه گذار نهضت پرنده نگری تالاب انزلی در حاشیه این برنامه به خبرنگار ما گفت: تالاب انزلی نیز به‌عنوان یکی از پراهمیت‌ترین تالاب‌های ۲۲۶ تالاب ایران، به همراه ۲۵ مجموعه‌ی تالابی دیگرِ این مرز و بوم در فهرست تالاب‌های دارای اهمیت جهانی قرار گرفته که سال ۱۳۵۴ در کنوانسیون بین‌المللی تالاب‌ها (رامسر) به ثبت رسیده است.

وی افزود: نهضت پرنده نگری تالاب انزلی مهرماه سال ۱۴۰۰ به واسطۀ اتحاد، همّت، برنامه‌ریزی و مشارکت جامعۀ محلّی و با همکاری اجرایی فصلنامۀ طبیعت و محیط‌زیست، صنوبر، در یکی از روستا‌های تالاب انزلی متولد شد تا با همدلی و همکاری افراد حقیقی و حقوقیِ داخل وخارج از استان گیلان، در دستیابی به اهداف پیش‌بینی‌شده تلاش و فعالیت نماید. پرنده نگری تالاب انزلی نهضتی است که به عنوان یک پروژه ترویجی در فصلنامه طبیعت و محیط زیست صنوبر تنها مجله محیط زیستی ایران به آن پرداختم و هدف از این نهضت ترویج پرنده نگری است.

وی افزود: پرنده نگری روشی از مشاهده پرندگان و حفاظت از آنهاست تا بتوانیم از این طریق ارزش‌های بی نظیر تالاب انزلی را معرفی و حفظ کرده و درآمدی پایدار برای اهالی ایجاد کنیم.
پطروسیان ادامه داد: علاوه بر ایجاد درآمد پایدار برای ساکنین منطقه، از پرندگانی که جایگاه جهانی دارند، به طور غیر مستقیم حفاظت می‌کنیم.

وی افزود: به عنوان مثال زمانی که با ورود گردشگر دوستدار طبیعت یا اکوتوریسم درآمدی برای روستا‌ها و شهر‌های حاشیه تالاب علی الخصوص برای قایقرانان، صیادان و شکارچیان به وجود می‌آید، پرنده نگری جایگزین شکار می‌شود.

پطروسیان عنوان کرد: پرنده نگری جایگزین خردمندانه شکار است و خوشبختانه در این حوزه موفق بوده ایم و توانستیم بسیاری از کسانی که در گذشته به شکار می‌پرداختند را به سمت ترویج پرنده نگری دعوت کنیم.

وی ادامه داد: ۲۴۳ گونه پرنده در تالاب انزلی قابل مشاهده است و این ارزش تالاب انزلی را به سراسر جهان نشان می‌دهد.

وی با اشاره به شعار حفاظت از حشرات برای حفاظت از پرندگان به جایگاه حشرات در زیست بوم اشاره کرد و گفت: متاسفانه ما حشرات را نابود می‌کنیم و به جای اینکه از حشره کش‌ها استفاده نماییم باید به روش‌های سنتی و سایر روش‌های طبیعی روی آوریم. دپو و دفع پسماند‌ها در منازل و محیط اطراف باید به گونه‌ای باشد که سبب تجمیع حشرات نگردد. همچنین به جای استفاده از آفت کش‌ها و سموم توسط جوامع محلی در کشاورزی باید از روش های طبیعی و کنترل بیولوژیک نظیر زنبور تریکوگراما استفاده شود.
وی به بهره گیری از سموم در مراحل مختلف رشد برنج در مزارع اشاره کرد و افزود: سموم شیمیایی، علاوه بر آسیب به انسان به طبیعت و حشرات آسیب می‌زنند و حیات پرندگان نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

پطروسیان ادامه داد: در تالاب انزلی آسیبی که در اثر آلودگی تالاب به پرندگان وارد می‌شود آسیب به چرخه غذایی نیز هست که تالاب را رو به نابودی می‌برد. صید بی رویه و غیر اصولی که به دلیل کثرت و آلودگی آب در تالاب در حال رخ دادن است موجب آسیب به پرندگان می‌شود.

وی یادآور شد: در گذشته در تالاب از دام‌های ثابت و دائمی استفاده می‌شد، چون عمق تالاب برای این نوع از دام‌ها مناسب بود و حداقل یک متر یا یک و نیم متر از آب پایین‌تر بودند و پلیکان‌هایی که از سرزمین‌های شمالی جهان به تالاب انزلی مهاجرت می‌کردند برای خوردن ماهی به راحتی سر را در آب فرو می‌بردند، اما در سال گذشته تعدادی از پرندگان به دلیل گیر کردن در دام‌ها تلف شدند.

پطروسیان اظهار داشت: متاسفانه فاضلاب از شهر‌ها و روستا‌های بالادست به طرز فاجعه باری وارد تالاب انزلی می‌شود و همچنین پسماند‌ها نیز به طور مستقیم از طریق رود‌ها وارد تالاب می‌گردد و آب ناسالم در تالاب جاری شده، تالابی که وظیفه و کارکردش تصفیه طبیعی آب بود اکنون خاصیت خود را از دست داده و اکنون نمی‌تواند این حجم را تصفیه و در اختیار آبزیان قرار دهد.

وی عنوان کرد: باید دست اندرکاران و شهروندان برای رفع این دغدغه‌ها اقدام سریع کنند. از توسعه بی رویه شهری و ساخت ساز غیر اصولی حتی المقدور جلوگیری شود و نگذارند که تغییر کاربری اراضی رخ دهد. جمع آوری پسماند و امحای آن به طور منظم انجام شود، جمع آوری سنبل آبی به طور اصولی با استفاده از ماشین آلات مخصوص صورت گرفته و این گیاه مهاجم به مناطق امن برای دفن انتقال داده شود.

خبرنگار: شیرین مجیدی

 

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.