حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 13 محرم 1447 Tuesday, 8 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3509 تعداد نوشته های امروز : 4 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 14×
ضرورت مدیریت منابع آب و خاک جهت تحقق کشاورزی پایدار در گیلان
۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۶
شناسه : 25139
0
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان تاکید کرد: مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان به اهمیت مدیریت منابع آب و خاک جهت تحقق کشاورزی پایدار در گیلان تاکید کرد .
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ حسن همتی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان گفت: کشاورزی پایدار مستلزم مراقبت دقیق از منابع حیاتی آب و خاک است، ایشان اظهار کرد: اگر توجه اصولی و علمی به این دو منبع حیاتی صورت نگیرد، خسارات جبران‌ناپذیری متوجه بخش کشاورزی خواهد شد.

همتی جایگاه نهادی کود را در کشاورزی پایدار بسیار مهم دانست و گفت: کشاورزان سال‌هاست از زمین بهره‌برداری می‌کنند، اما به خاک توجه کافی نداشته‌اند. صرف مصرف کود کافی نیست؛ بلکه کشاورز باید بداند چه میزان کود و در چه زمانی باید به گیاه اختصاص یابد.

وی آزمون آب و خاک را برای کشاورزان امری ضروری و کلیدی خواند تا بتوانند به صورت علمی و دقیق نیاز‌های تغذیه‌ای محصولات خود را برآورد کنند.

همتی با اشاره به نزدیک شدن به فصل کشت محصولات تابستانه، از کشاورزان خواست در اراضی دیم که بارندگی کمتر از ۲۳۰ میلی‌متر است، به استفاده بی‌رویه از کود پرهیز کنند چرا که این کار نه تنها به افزایش محصول کمک نمی‌کند بلکه شرایط خاک و گیاه را بدتر می‌کند و تشنگی گیاه را بیشتر می‌سازد.

وی تاکید کرد: کود‌های پایه باید پیش از کشت بر اساس آزمون خاک و با در نظر گرفتن نیاز‌های نیتروژن و پتاس گیاه، به صورت دقیق مصرف شوند.

وی افزود: استفاده از کود‌های پتاس مانند سولفات پتاسیم و کلرور پتاسیم نیز که بر اساس نتایج آزمون خاک تعیین می‌شوند، علاوه بر تأمین نیاز‌های تغذیه‌ای گیاه، می‌تواند مقاومت آن را در برابر تنش‌های خشکی و کم‌آبی افزایش دهد.

به گفته وی، بهترین زمان مصرف کود اوره پیش از بارندگی است تا کود توسط آب به عمق خاک نفوذ کرده و اثرگذاری بهتری داشته باشد. همچنین، کود باید در محل ریشه‌ها پخش شود تا از هدررفت آن جلوگیری شده و به بهره‌وری اقتصادی و زیست‌محیطی کمک کند.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گیلان در خصوص کاشت محصولات تابستانه در مناطق دیم، بر رعایت الگوی کشت و استفاده از روش کشت مستقیم بدون خاک‌ورزی تاکید کرد و گفت: روشی که می‌تواند باعث افزایش ماده آلی و حفظ رطوبت خاک شود.

وی در پایان ضمن هشدار به اهمیت حفظ منابع آب و خاک، بر نقش کلیدی استفاده صحیح از کود و رعایت تکنیک‌های نوین کشاورزی در دستیابی به کشاورزی پایدار و افزایش بهره‌وری تاکید کرد.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.