حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 21 جماد أول 1446 Friday, 22 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2883 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 2×
“كلانشهرها  در قرق ترافیك “
۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۹
شناسه : 2951
8
یكی از مهم‌ترین مشكلات شهرهای بزرگ مشكل حمل و نقل و ترافیك است، ترافیک معضلی بسیار پیچیده و قابل تأمل است. 
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش پایگاه خری اندیشه روز ؛ زندگی در شهرهای بزرگ با مشكلات فراوانی از جمله معضل ترافیك و رفت و آمد مواجه است چرا كه خیابان‌های شهر بر اساس معماری گذشته و استانداردهای پیشین ساخته شده و تحمل این همه وسایل نقلیه شخصی را ندارد. هر روز میلیون‌ها ساعت از وقت شهروندان در ترافیک تلف می‌شود و علاوه بر هزینه‌های سنگین مادی، عواقب روحی و روانی نیز به دنبال دارد.

بافت شهری شهرهای بزرگ به‌گونه‌ای است كه در برخی از مناطق خیابان‌ها باریك و غالباً یك طرفه هستند و همین مسئله موجب ایجاد ترافیك‌های سنگین و پیچیده می‌شود و بسیاری از وسایل حمل و نقل در این گرداب ترافیك گیر می‌كنند و راهی برای خروج از آن ندارند.

متأسفانه برخی از افراد به معنای واقعی دوستدار ماشین هستند و از پیاده‌روی یا استفاده از وسایل نقلیه عمومی اجتناب می‌كنند و برای كوتاه‌ترین مسیر هم از خودروهای شخصی استفاده می‌كنند در حالی كه متوجه نیستند چه ضررهای عمیقی به خود و جامعه وارد می‌كنند و به غیر از آلوده كردن هوا و ایجاد مشكلات ترافیكی به سلامتی خود هم آسیب می‌رسانند.

مشكلات زندگی شهری در شهرهای بزرگ آنچنان گسترده و پیچیده شده است كه اگر هر چه سریع‌تر برای آن چاره‌ای اندیشیده نشود زندگی انسان‌های زیادی به خطر خواهد افتاد.

محققان در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند كسانی كه در روستاها و مناطق آرام و بدون سر و صدا و تنش زندگی می‌كنند بسیار كمتر از افرادی كه در شهرها زندگی می‌كنند دچار بیماری‌های روانی و افسردگی می‌شوند و در شهرها نیز كسانی كه از قسمت‌های شلوغ و پرترافیك شهر عبور می‌كنند دو برابر بیشتر از كسانی كه در مناطق بی سر و صدا، آرام و كم‌ترافیك تردد می‌كنند دچار بیماری‌های روحی و روانی می‌شوند.

به گفته كارشناسان و محققان افرادی كه در خیابان‌های شلوغ و پرترافیك تردد می‌كنند دائم مغزشان در حال فعالیت و بررسی شرایط اطراف است و نگران موقعیت خود در خیابان شلوغ و پر ازدحام هستند بنابراین فشار و اضطراب زیادی به آنها وارد می‌شود چرا كه در تلاش هستند تا خود را به جای امن و آرام برسانند.

نمی‌توان انتظار داشت كه مشكلات كلان شهرهای ایران یك روزه و یك شبه حل و فصل شود اما مسئولین باید از میان مشكلات اساسی‌ترین و بنیادی‌ترین آنها را شناسایی و در كوتاه مدت حل كنند كه مسلماً یكی از جدی‌ترین و مهم‌ترین این مشكلات، معضل ترافیك و حمل و نقل است.

سازمان بهداشت جهانی در گزارشی درباره تأثیر آلودگی هوا بر سلامت روانی انسان‌ها اعلام كرده كه آلودگی یكی از مهم‌ترین عوامل بروز افسردگی در میان افراد است و در حدود 40 درصد از مردم به دلیل مشكلات ترافیكی و استرس‌های ناشی از تردد در شهرهای بزرگ دچار افسردگی و اضطراب می‌شوند.

افزایش ضربان قلب، سردردهای شدید، مشكلات ایجاد شده در سیستم شنوایی، بینایی و دیگر سیستم‌های حیاتی بدن از جمله دیگر آثار سوء آلودگی هوا است كه گریبانگیر انسان‌ها در شهرها شده است و متعاقباً زمینه‌ساز بروز بیماری‌های مغز و اعصاب و سكته قلبی و مغزی شده است.

در واقع حل مشكل آلودگی وابسته به حل مشكل ترافیك است و هر اندازه كه از حجم ترافیك شهری كاسته شود به همان میزان از حجم آلاینده‌های هوا كاسته خواهد شد.

ساخت و تجهیز پارك‌ها و فضای سبز در مناطق مختلف شهری و ایجاد پاركینگ‌های طبقاتی و ارزان و امن در خیابان‌ها برای تردد كمتر خودروها جهت یافتن پاركینگ‌های مناسب، جلوگیری از تردد بیهوده در سطح شهر، تجهیز ناوگان اتوبوسرانی و… از جمله اقداماتی است كه برای جلوگیری از آلودگی هوا توسط كارشناسان توصیه می‌شود كه مسلماً رعایت این توصیه‌ها احتیاج به برنامه‌ریزی و كار فرهنگی جامع و مناسب دارد.۰

غلامرضا فرجاه
“کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری”

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.