به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ، علیرضا امانی رییس کانون وکلای دادگستری گیلان ضمن ابراز خرسندی از موفقیت و آغاز بکار رسمی ۱۰۵ نفر از پذیرفته شدگان آزمون کارآموزی وکالت ورودی سال ۱۳۹۹ در این کانون اظهار کرد: شما عزیزان تا ساعتی دیگر پس از ۱۸ ماه تلاش و علمآموزی به کسوت وکیل پایهیکم نایل میشوید و کانون وکلای دادگستری گیلان از این پس با برخورداری از ظرفیت کاری شما وکلای جوان آینده بهتری پیشرو خواهد داشت.
وی افزود: نهاد وکالت، تنها نهاد صنفی مستقل و به تعبیری کهنترین نهاد مدنی ایران است. تلاشهای زیادی جهت تهدید و تحدید آن صورت میگیرد. حال اینکه این اتفاقها چرا و توسط چه اشخاص یا افرادی رخ میدهد محل تأمل و بررسی است؛ اینکه آیا کسانی که در این وادی اثرگذارند، صلاحیت ورود و اظهارنظر دارند؟ آیا در فرض وجود صلاحیت، وظیفه این کار را دارند و در نهایت در فرض وجود وظیفه، آیا این وظیفه ذاتیِ آنان است یا فرعی؟ همه اینها سئوالات و ابهاماتی است که کمک میکند به چرائی موضوع پی ببریم.
امانی با تاکید بر استقلال کانون وکلا گفت : این استقلال امری است پذیرفته در همهی دستگاههای حقوقی متمدن دنیا و این استقلال قرار است تا ما وکلاء را برای ارائهی خدماتمان و یا به بیان بهتر، نمایندگیکردنمان از دیگران آزاد بگذارد و میخواهد خود را در برابر قدرت خارجی مصون بدارد. بنابراین باید اذعان داشت که نهاد وکالت یک صنف نیست، بلکه یکی از ارکان قدرت و جامعه مدنی است؛ بدین جهت است که همواره مورد حمایت و احترام دولتهای پیشرفته قرار دارد.
رییس کانون وکلای دادگستری گیلان ادامه داد : اما متأسفانه در جامعه ما این نگاه کاملا متفاوت است. عدم آگاهی و اشراف کافی بسیاری از صاحبمنصبان به جایگاه وکالت و مهمتر از آن تأثیرپذیری آنان از برخی افراد که دچار تعارض منفعت شدید با نهاد وکالت هستند موجب شد تا فشارهای بیرونی هر روز بیشتر و حلقهی ترسیمشده حول کانونهای وکلا، تنگتر شود که از جمله این اقدامات میتوان به وضع قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، اعطاء مجوز به شرکتهای خصوصی جهت بهرهمندی از خدمات نمایندگان حقوقی، تلاش در جهت تکلیف کانونهای وکلا به صدور، تمدید و ابطال پروانهی وکالت از طریق سامانه تعریفشدهی وزارت اقتصاد و دارائی، تصویب طرح تحقیق و تفحص از کانونهای وکلا، استفاده از کلیدواژهی «انحصار»، مسایل و مشکلات راجع به آئیننامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۴۰۰ اشاره کرد.
امانی خطاب به وکلای جدید گفت : و اما کارآموزان محترمی که در شرف اتیان سوگند و پوشیدن ردای مقدس وکالت هستند: بدانید این کسوت، حاصل دهها سال مجاهدت و پیگیری بیدریغ افرادی است که با شناخت فلسفه وکالت و لزوم استقلال این تشکیلات صنفی، آن را با چنگ و دندان حفظ کردهاند.
وی وکالت را موجب شناخت حق دفاع در راستای تأمین حقوق مردم، دادرسی عادلانه و برابری سلاحها و انتقال رسالت دفاع از حق و قانون به وکیل دادگستری دانست و خاطرنشان کرد: بالتبع واگذاری این رسالت، به عنوان امانت از طرف جامعه به وکیل وظیفهی او را بسیار سنگین خواهد نمود. تحمل این بار جز با مسلحشدن به قابلیتها و اوصاف و ویژگیهای شخصی و حرفهای ممکن نیست. بنابراین بیجهت نیست که وکیل دادگستری شرف خود را در سوگند حرفهای و از ابتدای شروع به کار وکالت وثیقه رعایت قانون و انصاف و درستکاری قرار میدهد تا بدون اثرپذیری از اغراض شخصی و سیاسی، وظیفه خود را انجام دهد.
رییس کانون وکلای دادگستری گیلان در پایان وظایف وکیل را این چنین برشمرد : احترام به قوانین و نظامات، احترام به مردم، احترام به مقامات قضائی، احترام به همکار، اهمیت عدالت و احقاق حق، احتراز از سیاسیکاری، احتراز از انتقام جویی، راستی و درستی و صداقت، مطالعه و مشاوره.
ثبت دیدگاه