به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ اسدالله عباسی روز (یکشنبه) در کارگروه ساماندهی تالاب انزلی و ساماندهی پسماند استان گیلان، از ادارات مرتبط در حوزه تالاب خواست که بدور از یک بعدی نگری آلودگیها را ریشهیابی کنند و اظهار کرد: ادارات مرتبط در حوزه تالاب انزلی باید منشا آلودگی را از بالادست شناسایی و لندفیل سراوان، شهرک صنعتی و شهر صنعتی رشت، زندان لاکان، مسکن مهر، بیمارستانها، آلودگیهایی با منشاء فلزات سمی و فاضلابهای خانگی و آبهای سطحی کلان شهر رشت را در پائین دست مدیریت کنند.
وی تصریح کرد: آلودگیها و رسوباتی که از رودخانهها وارد تالاب میشود مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود که کدام رودخانهها بیشترین رسوب را وارد تالاب میکند و در آن بخش آبخیزداری انجام شود.
عباسی تاکید کرد: حدبستر و حدنگار را نیز مشخص و حریم تالاب به مردم اعلام شود؛ در مورد نصب دستگاه زباله سوز، این دستگاه مساله ملی است؛ در مساله تفکیک از مبداء و دفن بهداشتی در پهنههای مختلف برخی از شهرستانها مانند شهرداری لاهیجان، رشت و بندرانزلی عملکرد خوبی داشتند اما در سایر نقاط نه تنها عملکرد مناسبی نداشتند بلکه باید توبیخ شوند.
عباسی از مدیرکل محیط زیست و معاونت عمرانی استانداری گیلان خواست پس از بررسی وضعیت دفنگاه این شهرستانها از ظرفیت مردمی هم برای کاهش تولید زباله و بهبود شرایط استفاده کنند.
وی تصریح کرد: عملکرد دولت تا هفته دولت در یک نسخه آماده و میزان پیشرفت را طی یک سال گذشته مشخص شود؛ پس از آن دستگاهها در مورد عملکرد خود در این حوزه مانند دانشگاه علوم پزشکی درخصوص فاضلاب بیمارستانها پاسخگو باشند.
استاندار گیلان گفت: منتظر تامین اعتبار از سوی استانداری نباشید ما می توانیم برای رفع این مشکل حمایت های لازم را داشته باشیم؛ شهرک صنعتی نیز واحدهای تولیدی آلوده کننده محیط زیست را شناسایی و اعلام کند و در صورت عدم توجه به اخطارها محیط زیست ظرف سه ماه دستور تعطیلی این واحدها را صادر کند.
وی تصریح کرد: بصورت قانونی واحدهای صنعتی را ملزم به پیگیری و حل مشکل آلایندگی واحد صنعتی کنید و در جایی که کار پیشرفت ندارد کار را به دستگاه قضا واگذار کنید؛ همچینین مسئولیت حل مساله پسماند در شهرستانها برعهده فرمانداران و در هفته دولت فرماندارانی که در این خصوص عملکرد بهتری دارند مورد تقدیر قرار خواهند گرفت و شهرستانهای کم کار نیز معرفی خواهند شد.
شهردار رشت نیز در این جلسه گفت: سیستم جمع آوری شیرابه کامل انجام شده و شیرابه ها در ۲ حوضچه سراوان مدیریت می شود و چهار هکتار عرصه باز است.
رحیم شوقی از اختصاص اعتباری برای احداث سالن تولید کود خبر داد و افزود: در خصوص تصفیه خانه شیرابه رای قضایی صادر شد و الزام به انجام تعهد سرمایه گذار و پیمانکار قبلی در حال پیگیری است.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه