به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ هادی حق شناس امروز (یک شنبه) در همایش تجلیل از کتابداران نمونه و فعالان کتاب گیلان اظهار کرد: در این استان بیش از ۵۰۰ هزار دانشجو، دانشآموز، معلم، فرهنگی و بازنشسته فرهنگی حضور دارند که با کتاب ارتباط دارند اما فقط ۶۰ هزار نفر عضو کتابخانه های استان هستند.
راه توسعه کشور از مسیر کتاب و کتابخوانی می گذرد
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه راه توسعه کشور از مسیر کتاب و کتابخوانی می گذرد، گفت: مشکل معیشت با کتاب و کتابخوانی حل می شود، زیرا با کتابخوانی کارایی و بهره وری افزایش می یابد.
وی با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در جامعه، اظهار کرد: همانگونه که سلامت را با دو شاخص فشار و دما و اقتصاد را با دو مولفه تورم و نرخ بیکاری می سنجیم، سرانه کتابخوانی و تعداد اعضای عضو کتابخانه ها نیز ملاک های فرهنگ جامعه هستند.
استاندار گیلان بیان کرد: بهره گیری از علم و دانش گشاینده بسیاری از گرهها و مشکلات موجود در جامعه است؛ لذا در این راستا باید همه دستگاههای مربوطه فعالیت خود را در این بخش گسترش دهند.
وی با بیان اینکه باید اهل مطالعه باشیم، تصریح کرد: باید کتاب بخوانیم تا خوب حرف بزنیم و مفید حرف بزنیم؛ انسان کتابخوان خوب می نویسند و خوب حرف می زند.
حق شناس، اسلام را دین خواندن و نوشتن دانست و اضافه کرد: توسعه یافتگی در گرو خوب خواندن و خوب شنیدن است؛ اگرچه بخشی از مشکلات کشور ناشی از دشمنی های استکبار جهانی است، اما با ارتقای فرهنگ مطالعه در کشور می توانیم بخش عمده مشکلات را حل کنیم.
نماینده عالی دولت در گیلان اضافه کرد: باید با بهرهمندی از شیوههای نوین و متناسب با سلایق نسل نو فرهنگ کتابخوانی را ترویج و بر تعداد اعضای کتابخوان افزود، زیرا عدم مطالعه و کتابخوانی آثار سوء فرهنگی و اجتماعی به همراه دارد .
حق شناس خواندن را حلقه مفقوده جامعه ما دانست و تاکید کرد: دستگاه های فرهنگی به تامین کتاب برای کتابخانه ها کمک کنند.
وی همچنین بر اجرای مر قانون در خصوص برگزاری جلسات انجمن کتابخانه های عمومی از ناحیه فرمانداران و بخشداران تاکید کرد.
برق کتابخانه مرکزی رشت تا 10 روز آینده تامین شود
وی از شرکت ها و واحدهای تولیدی استان خواست ظرف یک ماه آینده هر کدام سه جلد از ۱۰ عنوان کتاب را به ۸۶ باب کتابخانه عمومی استان تقدیم کنند و با اشاره به قانون اختصاص نیم درصد از درآمد شهرداریها به کتابخانهها، تاکید کرد: همه شهرداریها مکلفند که سهم نیم درصدی درآمد خود را به کتابخانهها پرداخت کنند تا مشکلات کتابخانههای عمومی گیلان کاهش یابد.
حق شناس همچنین خواستار تامین برق کتابخانه مرکزی رشت ظرف ۱۰ روز آینده شد و بیان کرد: از ظرفیت منطقه آزاد انزلی برای تامین خودروهای ویژه کتابخانه سیار استفاده شود.
وجود ۸۶ باب کتابخانه در گیلان
مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان نیز در این جلسه اظهار کرد: اکثر کتابخانههای گیلان از لحاظ ساختمانی و تجهیزات شرایط مناسبی ندارند و اگر شهرداریها سهم نیم درصدی درآمد خود را به کتابخانهها اختصاص دهند، این مشکلات تا حد زیادی برطرف خواهد شد که البته تاکنون نیز، تجهیزات بیش از ۲۰ کتابخانه بروزرسانی شده است.
یاسر تقوی افزود:۸۶ باب کتابخانه عمومی در این استان وجود دارد که از این تعداد، یک باب پیشخوان، ۲ کتابخانه سیار، ۲۰ کتابخانه روستایی و ۶۳ باب کتابخانه شهری است که ۲۲۱ نفر در این کتابخانه ها فعالیت دارند.
وی بیان کرد: از سوی دیگر فضای موجود کتابخانه ها در گیلان ۲۸ هزار مترمربع است که این رقم در مقایسه با جمعیت گیلان، حدود یک هشتم ظرفیت پیش بینی شده در سند چشم انداز 1404 است.
در پایان این همایش از تعدادی از کتابخوانان و کتابداران نمونه گیلان، خیران و فعالان حوزه کتاب و همچنین مدیرکل کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) استان به عنوان دستگاه برتر توسط استاندار تجلیل و از طرح “توشه کتاب مدرسه” رونمایی شد؛ در قالب طرح “توشه کتاب” ، کولههایی آماده شده که داخل آن کتابهای متنوعی برای رده های سنی کودکان، نوجوانان و همچنین زنان خانه دار در نظر گرفته شده که این کولهها در مناطق ییلاقی که فاقد کتابخانه هستند، توزیع می شود.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه