به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ هادی حقشناس عصر امروز(پنجشنبه) در دیدار با خیری بن عمر سفیر کشور مالزی، روبرتو جی مانالو سفیر جمهوری فیلیپین و نورالدین محمد شهیر سفیر سریلانکا و مدیر فرهنگی اکو از پاکستان با بیان اینکه ارتباط میان ملتها مانع از آغاز جنگ جهانی سوم در جهان شده است، اظهار کرد: اگر جنگ جهانی سوم در جهان شکل نگرفت به ارتباط بسیار زیاد ملتها با یکدیگر بوده است و اگر اتحادیه اروپا شکل نمی گرفت قطعاً جنگ جهانی سوم نیز در منطقه اروپا ایجاد می شد.
وی با اشاره به میهماننوازی مردم ایران در مناطق مختلف، گفت: اگر میهمان اقوام مختلف ایرانی باشید بزرگترین دشمنیها را از یاد برده و تبدیل به دوستی میشود که این نشان دهنده پیوند برادری و فرهنگ مهمان نوازی ایرانیان است.
استاندار با اعلام آمادگی گیلان در ایجاد خط پروازی بین رشت و کشورهای مختلف در فرودگاه بینالمللی سردار جنگل رشت، بیان کرد: به سفرای کشورهای مختلف پیشنهاد میکنم با توجه به اختیارات استانی، آمادگی داریم مشوق هایی در این راستا برای خط جدید پروازی جدید در نظر بگیریم.
وی نقش تبادل دانشجو میان ایران و کشورهای مختلف را بسیار مهم برشمرد و تصریح کرد: از ۱۰۰ هزار دانشجو موجود در گیلان ۱۰۰ دانشجو برای کشور مالزی هستند که بسیار به تبادل فرهنگی میان ۲ کشور کمک میکند.
استاندار گیلان، با بیان اینکه باید ۳۰۰ نوع خوراک گیلانی برای جهانیان معرفی شود، افزود: برای معرفی خوراک گیلان و توسعه اقتصاد گردشگری از هیچ تلاشی دریغ نخواهم کرد.
حقشناس با اشاره به تولید ۳۰ هزار تن برگ سبز چای در گیلان بیان کرد: نیاز مصرفی چای ایران ۱۰۰ هزار تن چای است و چای تولیدی گیلان ۳۰ هزار تن میباشد، لذا برای تأمین ۷۰ هزار تن چای دیگر حاضر به هرگونه همکاری هستیم.
وی با بیان اینکه انواع ارقام برنج در گیلان تولید میشود، گفت: این آمادگی وجود دارد که از طریق مرکز تحقیقات برنج و مراکز دانشگاهی این همکاری در حوزه توسعه صادرات برنج و تولید آن بیشتر شود .
استاندار گیلان یکی دیگر از جاذبههای گردشگری گیلان را وجود جنگلهای هیرکانی دانست و افزود: در گیلان هزاران اصله درخت در جنگلهای هیرکانی وجود دارد که بسیار به جذب توریست کمک خواهد کرد.
حقشناس با بیان اینکه شهر تاریخی ماسوله یک ظرفیت تاریخی بی نظیر در گیلان است، تصریح کرد: نیاکان ما هزاران سال گذشته شهری به مانند ماسوله ایجاد کردند که مانند برجهای امروزی است که اثری کم نظیر در جهان محسوب می شود.
وی با تأکید بر وجود آثار فرهنگی غنی در گیلان بیان کرد: آثار فرهنگی در گیلان فراوان است لذا درخواست دارم سفرای کشورهای مختلف در یک فرصت دیگر از جاذبههای فرهنگی این استان از جمله موسیقی و فرهنگ اقوام گیلک، تالش و گالش بازدید نمایند.
خیری بن عمر سفیر کشور مالزی در ایران نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر خود به گیلان اظهار کرد: سفر به گیلان برای بنده یک افتخار است زیرا این استان دارای جاذبههای گردشگری فراوانبا فرهنگی غنی است.
وی با اشاره به قرابت فرهنگی بسیار خوب میان جمهوری اسلامی ایران و کشور مالزی گفت: بدون شک جاذبه گردشگری، جذب توریست، شهر خلاق خوراک و همچنین تولید انواع محصولات کشاورزی در گیلان میتواند باعث توسعه تبادلات اقتصادی میان این استان و کشور مالزی شود.
سفیر کشور مالزی با بیان اینکه شرایط زیست محیطی و آب و هوایی گیلان بسیار به کشور مالزی نزدیک است، افزود: گردشگران بسیاری هرساله از کشور مالزی به ایران و همچنین گیلان سفر میکنند زیرا گیلان و کشور مالزی بسیار به هم شبیه هستند که همین امر منجر به توسعه روابط میان ۲ کشور میشود.
خیری بن عمر با تأکید بر لزوم ایجاد پرواز مستقیم میان ۲ کشور ایران و مالزی بیان کرد: تحقق این مهم منجر به توسعه روابط اقتصادی میان ۲ کشور در حوزههای مختلف میشود.
روبرتو جی مانالو سفیر جمهوری فیلیپین در جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار با بیان اینکه اکو توریسم در گیلان باید بسیار مورد توجه گیرد، اظهار کرد: این امر در کشور فیلیپین نیز در حال انجام است، لذا ارتباط میان ۲ کشور در حوزه گردشگری و صنایع دستی باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به نقش انتقال تجربیات حوزه اکوتوریسم بیان کرد: تجربیات میان ایران و فیلیپین باید به اشتراک گذاشته شود زیرا هر ۲ کشور از فرهنگی غنی بهره برده و میتوانند روابط خود را گسترش دهند.
سفیر جمهوری فیلیپین در جمهوری اسلامی ایران وجود بیش از ۳۰۰ نوع خوراک در گیلان را بسیار حائز اهمیت دانست و بیان کرد: این میزان از تنوع غذایی باید توسط گیلانیان و متولیان فرهنگی به جهانیان معرفی شود، زیرا اگر مردمان فیلیپین این میزان از تنوع غذایی را تجربه کنند قطعاً به گیلان در قالب اکوتوریسم سفر خواهند کرد.
نورالدین محمد شهیر سفیر سریلانکا در جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار با قدردانی از مهمان نوازی مردم گیلان در چند روز گذشته اظهار کرد: از مهمان نوازی مردم این استان و شخص استاندار گیلان نهایت تشکر را دارم.
وی تولید محصول کشاورزی چای را یکی از ویژگیهای سریلانکا و گیلان دانست و افزود: با توسعه باغات چای و ارتقای تجهیزات حوزه تولید چای به راحتی میتوان در حوزه صنعت چای فعالیتهای تجاری خوبی انجام داد.
سفیر کشور سریلانکا در جمهوری اسلامی ایران، گیلان را دارای ظرفیت های بسیار مناسب گردشگری برای تبدیل شدن به مقصد هدف گردشگری برای مردمان سریلانکا دانست و تصریح کرد: در سال جاری یکهزار نفر از کشور سریلانکا بازدید کردند و این کشور از طرف مردم ایران به عنوان بهترین مقصد گردشگری معرفی شده است، لذا ان شاءالله گیلان هم از طرف مردم سریلانکا به عنوان بهترین مقصد گردشگری معرفی خواهد شد.
ثبت دیدگاه