به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ شینا انصاری در نشست کارگروه مدیریت تالاب بینالمللی انزلی که در قلمگوده برگزار شد گفت: مشکلات حوزه تالاب انزلی از جمله ورود فاضلاب شهری و روستایی، ورود زهآبهای کشاورزی، ریز مغذیها، کاهش اکسیژن محلول در آب، احداث کنار گذر، گونههای مهاجم، عدم اختصاص نیاز آبی محیط زیستی از جمله مهمترین عواملی است که تالاب انزلی در فهرست تالابهای در معرض خطر یا همان فهرست مونترو قرار گرفته و از مصادیق بیتوجهی به مسئله محیط زیست در طول ادوار گذشته است.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سرمایهگذاری برای تولید از سوی مقام معظم رهبری، افزود: مقصود تولیدی است که همسو با محیط زیست و توسعه پایدار باشد، چون اگر غیر از این باشد حاصل آن آلودگیها، ازدیاد این مشکلات و مسائل فزایندهای میشود که ادامه زندگی و سلامت ما را کاملاً تحت تاثیر قرار میدهد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه در جلسه بعدی دولت گزارشی از سفر به استان گیلان به رئیس جمهور ارائه خواهم داد، گفت: مشخصاً به موضوع تالاب انزلی و اقداماتی که میتوانیم به عنوان راهکارهای عاجل و اولویتدار انجام دهیم تاکید خواهیم کرد.
شینا انصاری با اشاره به اینکه مصوبات این جلسه پیگیری خواهد شد، تصریح کرد: در جلسه آتی ستاد مدیریت و احیای تالابها با حضور معاون اول رئیس جمهور موضوع تالاب انزلی را در دستور کار قرار میدهیم تا بتوانیم در آن جلسه مصوبات خوبی با قید موضوعات و منابع مالی به عنوان مصوبه پیگیری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه کمکهای بینالمللی را هم برای احیای تالاب بین المللی انزلی دنبال میکنیم، افزود: فاز چهارم (UNDP) تمرکز بر ۴ تالاب مهم کشور است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین به نقش جوامع محلی اشاره و تاکید کرد: افزایش ذینفعان موضوعات حفاظت محیط زیستی یکی از اولویتهای سازمان محیط زیست است چرا که با نگاه اجتماع محور و با توجه به ذینفعان و معیشت جوامع محلی میتوانیم پایداری مورد نظر محیط زیست را تضمین کنیم و باید بتوانیم با جلب مشارکت مردم و جوامع محلی مسائل و مشکلاتمان را مرتفع کنیم.
شینا انصاری گفت: علاوه بر این بحث استفاده از تجهیزات به ویژه تجهیزات پایش که باید در حوزه آلایندهها انجام شود را مد نظر داریم.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغههای ما نهادههای شیمیایی کشاورزی است، گفت: این مسئله در همه استانهایی که محصولات کشاورزی در وسعت زیاد دارند باید از نظر فلزات سنگین و آلایندههای مختلف از منظر سلامت مردم رصد شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه موضوع همکاری سمنهای محیط زیستی را در برنامه داریم، افزود: بحث شفافیت و اطلاع رسانی را دنبال میکنیم و اقدامات و گزارشهایی که در حوزه ارزیابی اثرات محیط زیستی در حال انجام است در سایت سازمان بارگذاری میشود.
خانم انصاری در خصوص مباحث مطالعاتی حوزه تالابها تصریح کرد: تاکید ما خروج از فاز مطالعه و وارد شدن به عمل و کار اجرایی است و در تمام این موارد تلاش ما این است که هم پاسخگو باشیم و موضوعات را با شفافیت اطلاعرسانی کنیم.
وی گفت: در این مسیر حتما از نظر مراجع علمی و نخبگانی که در حوزههای پژوهشی فعالیت دارند برای یافتن راهکارهای کاربردی و عملیاتی استفاده خواهیم کرد.
استاندار گیلان هم در این نشست با بیان اینکه باید فکر اساسی به حال تالاب انزلی داشته باشیم، گفت: ما انتهای زنجیره را بررسی میکنیم از جمله لایروبی داخل حوضچه تالاب و جمعآوری سنبل آبی در حالیکه این کارها پرداختن به معلول وقایع و اقداماتی مقطعی و آرامبخش موقت هستند.
هادی حق شناس با بیان اینکه اگر کارهای ۷ سال پیش نتیجه میداد الان حال تالاب باید بهتر بود، تصریح کرد: طبق اسناد؛ پل متحرک غازیان محل تردد کشتی و شناور بود ولی از طریق ۱۱ رودخانه منتهی به تالاب انزلی شاهد ورود فاضلاب انسانی و صنعتی همچنین بار رودخانهها پس از بارش و تجمیع آن در تالاب هستیم.
وی تاکید کرد: طبق کنوانسیون رامسر اگر فرض کنیم مساحت تالاب نزدیک به ۲۰ هزار هکتار باشد و در سالهای اخیر ۵ متر هم میانگین عمق داشته باشد یک میلیارد متر مکعب در آن رسوب وجود دارد که با هیچ ابزاری قابل لایروبی نیست.
استاندار گیلان با بیان اینکه برای احیای تالاب انزلی باید ورود رسوبات را قطع کنیم، گفت: رسوبات اعم از سموم، رسوبات کشاورزی، فاضلاب شهرکهای صنعتی رشت، فاضلاب ۷ شهر و ۷۲۰ روستا که به سمت تالاب انزلی سرریز میشود.
حق شناس با تاکید بر اینکه با کاهش کیفیت و کمیت تالاب انزلی تنوع زیستی جانوری و اقتصاد جوامع محلی حاشیه تالاب در حال نابودی است، اشاره کرد علاوه بر این اگر این وضعیت ادامه پیدا کند ریزگردهای تابستانی تمام مردم و جوامع محلی را دچار بیماریهای تنفسی و گوارشی میکند.
وی تصریح کرد: جوامع محلی میتوانند اقداماتی انجام دهند ولی نمیتوانند معضل فاضلاب را درست کنند و ما باید به جای پرداختن به معلول، علت را حل کنیم و برای تحقق این مسئله و احیای تالاب انزلی از ورود فاضلاب و رسوب به تالاب جلوگیری شود.
خبرنگار : مجید لاهوری
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه