به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ نشست نتایج طرح های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ( طرح های گروه تغذیه دانشگاه ) در سالن معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد
دکتر مرجان مهدوی روشن عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و متخصص تغذیه در این نشست اظهار داشت : تغذیه جز موضوعاتی است که برای مردم بسیار جذاب است و یکی از بحث های مهم در زندگی روزمره محسوب می شود و سبب شده که برخی افراد از بابت این موضوع سو استفاده هایی داشته باشند و نظرات شخصی خود را به مردم عنوان کنند.
وی افزود : نظرات شخصی افراد که بیان می شود عموما در خصوص این است که چه ماده غذایی سالم است و یا اثر بخشی دارد و موجب سردرگمی مردم می شوند و گاهی همین اطلاع رسانی های نادرست به مردم، عامل بیماری ها است.
دکتر مهدوی روشن اضافه کرد : در همین راستا در گروه تغذیه تصمیم بر آن شد، طرح های تحقیقاتی که انجام می دهیم ،متناسب با نیاز مردم باشند . در کشورمان و در استان گیلان می دانیم که چه مشکلاتی وجود دارد و چه نیازهای احساس می شود ،لذا طرح هایی مطرح گردید که کاربردی باشند و نتایج آنها ،اثربخشی بر روی سلامت مردم داشته باشند.
وی در زمینه اجرای طرح های مختلف گفت : یکی از این طرح ها سنجش تاثیر پودر سبوس برنج قهوه ای بر بیماران مبتلاء به سندروم متابولیک بود . همانطور که می دانیم یکی از مشکلاتی که در تغذیه در جامعه داریم این است که نان و غلات ما تصفیه شده و سبوس ندارد و تاکید ما این است که از غلات سبوس دار استفاده شود .
وی افزود: برای اجرای این طرح به مدت ۸ هفته ۵۰ نفر از بیمارانی که مبتلا به سندرم متابولیک هستند ( افراد دارای فشارخون بالا ،قند خون بالا و چاقی شکمی ) در نظر گرفتیم و از آنها خواستیم که روزانه ۱۵ گرم پودر سبوس برنج قهوه ای کارخانه ای و بسته بندی شده را استفاده کنند و پس از زمان تعیین شده ،شاخص های سلامت آنان را بررسی کردیم و مشخص شد که این افراد در مقایسه با کسانی که پودر سبوس مصرف نکرده بودند ،کاهش وزن ،کاهش،دور کمر ،کاهش چربی خون و قند خون یافته بودند که این نتایج در خور توجه بود .
در ادامه این نشست دکتر زینب قربانی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و متخصص تغذیه نیز در خصوص سایر طرح ها عنوان کرد : بررسی تأثیر دمنوش بادرنجبویه بر ضربان قلب زودرس بطنی افراد دچار تپش قلب ، طرح بررسی اثرات تجویز روغن سبوس برنج بر روی شاخص های سندرم متابولیک در بیماران بزرگسالان مبتلاء به سندرم ، بررسی ارتباط بین مواد غذایی فرآوری شده با شدت تنگی عروق کرونر در بیماران تحت مطالعه ، بررسی تأثیر روغن سبوس برنج بر شاخص های بالینی و بیوشیمیایی قلبی عروقی در بیماران دچار تنگی عروق کرونر از دیگر این طرح ها بود .
دکتر قربانی در خصوص طرح بررسی تأثیر دمنوش بادرنجبویه بر ضربان قلب زودرس بطنی افراد دچار تپش قلب گفت : بر روی ۳۰ بیماری که تپش های نامنظم قلبی خفیف و متوسط داشتند و با دارو درمانی کنترل نمی شدند وتوصیه به تغییر سبک زندگی به آنان شده بود به مدت ۳ ماه این گروه در نظر گرفته شد و طریقه مصرف روزی دو گرم برگ خشک گیاه بادرنجبویه به صورت دمنوش به آنان آموزش داده شد ،۵۰ درصد این بیماران خانم و دارای میانگین سنی ۴۷ سال بودند و نتایج پس از ۱۲ هفته بدین صورت بود که در ۳۵ درصد افراد بهبود ۷۰ درصدی در قلب مشاهده شد .
قربانی ادامه داد : متذکر می شوم که در برخی از بیماران درمان دارویی در اولویت قرار دارد و گاهی استفاده از مکمل های گیاهی ممکن است باعث بروز عارضه هایی شود و استفاده از داروهایی گیاهی و نحوه تاثیر در افراد مختلف متفاوت است .
وی اذعان داشت : این مطالعات و بررسی ها با همکاری مرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق دانشگاه انجام شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پاسخ به سوالی در خصوص روغن های حیوانی و تاثیر آنها گفت : هیچ مطالعه ای در این زمینه که مصرف پی و دنبه مفید است صورت نگرفته و روغن های گیاهی نیز اثرات و خواص و فواید خود را دارند و این در صورتی است که شرایط تولید روغن های گیاهی چه محصولات سنتی و چه محصولات صنعتی و کارخانه ای شرایط استانداردی باشد .
خبرنگار : ماریا اخوان ماسوله
انتهای پیام /
ثبت دیدگاه