به گزارش پایگاه خبری اندیشه روز ؛ فاجعهای که امروز با آن تحت عنوان پسماند و زبالهای که راهی آب و خاک میشود مواجهیم . جنگلهای شمال با شیرابه ای که افتاده به جانشان و از زیر زمین دارد ریشههایشان را میخشکاند، خاک را سمی میکند و راهی آبهای زیرزمینی میشود. همان آبی که حکم طلا را دارد در این قرن بیآبی. آنقدر بحرانی است که کمتر گردشگری از تماشای دریای خزر لذت میبرد از بس که زبالههای مختلف، خشک و تر با امواج دریا بالا و پایین میشوند و زشتی بصری ایجاد میکند. آنقدر بحرانی است که وقتی حرف از تفکیک زباله میزنیم به یاد تودههای پلاستیک گره خورده به خارهای بیابانهای جادههای مرکزی و جنوبی ایران میافتیم که معلوم نیست چند سال آنجا خانه کردهاند و چند صد سال دیگر هم از آنجا دل نمیکنند.
رسم خانه نماندن در سیزده بدر، اینک به هجومی برقآسا و یک روزه به طبیعت و پارکها تبدیل شده است. هجومی که لکههایی از پوست تخمه و پسته، ته سیگار، شاخههای شکسته، پلاستیک یا دوده و خاکستر بر صورت طبیعت بهجا میگذارد.
“سیزده بدر” را در تقویم رسمی کشور، روز بزرگداشت طبیعت نامیدهاند. بزرگداشتی که با ازدحام خودروها، تولید زباله، آلوده کردن خاک و هوا یا آلودگی صوتی، بیشتر به آزار طبیعت شباهت دارد تا تکریم آن.
مینو کازرانی اظهار داشت: از همه عزیزان و کسانی که روز سیزده بدر برای استفاده از طبیعت زیبای گیلان وارد محیط های طبیعی ، پارک ها ،حاشیه ساحلی دریا و جنگل می شوند درخواست می کنیم از ریختن زباله در این مناطق خودداری کنند و پسماندهای تولیدی خود را بصورت تفکیک شده در کیسه های زباله ریخته و عکسبرداری کنند و در انتها با خود حمل و در زباله دان ها بریزند.
و تصاویر ثبت شده را برای روابط عمومی کمیته ورزش در طبیعت هیأت ورزش های همگانی استان گیلان ارسال نمایند و در قرعه کشی جشنواره طبیعت زیبای من شرکت نمایند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه