حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 14 جماد أول 1446 Friday, 15 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 2865 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 2×
هیچگونه ثبت سفارش برنج‌ در کشور انجام نشده است
۲۸ تیر ۱۴۰۳ - ۹:۵۰
شناسه : 19145
5
استاندار در آیین برداشت مکانیزه برنج گیلان: استاندار گیلان میزان برنج تولیدی در گیلان را ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار تن دانست و گفت: در مازندران یک‌میلیون و در مابقی استان‌ها ۳۰۰ هزار تن نیز برنج تولید می‌شود و در راستای حمایت از تولید کنندگان و برنج کاران عزیز شالیکار؛ هیچ گونه ثبت سفارش جدید برنج صورت نگرفته است.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ اسدالله عباسی در آیین برداشت مکانیزه برنج و نمادین سنتی در روستای خلیفه محله بخش مرکزی شهرستان رودسر و در جمع کشاورزان زحمتکش و صمیمی به منظور شکرگذاری برداشت این محصول راهبردی در این منطقه حاضر شد.

استاندار گیلان با بیان اینکه امروزه تمام امور باید بر پایه علم و دانش روز انجام شود، اظهار کرد: همه ظرفیت ها در این بخش مورد استفاده قرار گیرد و امروز هم به یکی از مزارع آمدیم تا برداشت برنج را آغاز کنیم.

عباسی با اشاره به انجام ۷۰ درصدی برداشت برنج به صورت مکانیزه گفت: با تلاش‌های صورت گرفته امروز از ۲۳۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۲۰۱ هزار هکتار آن به صورت مکانیزه انجام می‌شود.

وی با تأکید سختی‌های کاشت برنج در کشور به ویژه استان‌های شمالی بیان کرد: کاشت برنج دارای سختی های بسیار زیادی است و با توجه به مزیت‌های اقتصاد کشاورزی در استان توانسته ایم در این بخشها حرفی برای گفتن داشته باشیم.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم ترویج بخش‌های مختلف کشاورزی و استفاده از ظرفیت ها و استعدادهای مختلف برای افزایش بازدهی کار گفت : باید در آبیاری، مکانیزاسیون، تسطیح اراضی، نشاء و در برداشت دانش خود را به روز کنیم تا با کاهش هزینه ها، بهره وری، بازدهی و میزان تولید در واحد سطح را افزایش دهیم.

عباسی با بیان اینکه برای انجام واردات برنج‌ در کشور ابتدا میزان مصرف و تولید برنج مشخص خواهد شد، تصریح کرد: سه ماه بعد از آذرماه، میزان برنج مصرفی و تولیدی کشور مشخص شده و سپس واردات برنج انجام خواهد شد، از این رو این قول را به شالیکاران خواهیم داد که دیگر مشکلات سال گذشته تکرار نخواهد شد.

وی میزان برنج تولیدی در گیلان را ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار تن دانست و گفت: در گیلان ۷۰۰ الی ۸۰۰، مازندران یک‌میلیون و در مابقی استان‌ها ۳۰۰ هزار تن برنج تولید می‌شود، لذا تاکنون هیچگونه ثبت سفارشی انجام نشده و بعد از بررسی ها این امر انجام خواهد شد.

وی همچنین از همراهی و برنامه ریزی متولیان حوزه کشاورزی با شالیکاران قدردانی کرد.

نخستین برداشت مکانیزه برنج کشور و برداشت نمادین سنتی برنج امروز (چهارشنبه) با حضور استاندار گیلان در روستای خلیفه محله شهرستان رودسر آغاز شده‌ است.

پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری با بارش‌های به موقع و مدیریت خوب مزرعه از سوی برنجکاران، یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک از شالیزارهای گیلان برداشت شود.

بیش از ۹ هزار و ۷۰۰ تراکتور، ۹ هزار ماشین نشاء و چهار هزار و ۸۰۰ دستگاه کمپاین در گیلان فعال است.

در سال زارعی گذشته نشاء برنج در ۱۹۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان به روش مکانیزه کشت و ۲۰۱ هزار هکتار به شیوه ماشینی برداشت شده‌است.

همچنین در سال زراعی جاری با توجه به برنامه‌های تقویت و توسعه مکانیزاسیون، ۲۰۱ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان به روش مکانیزه کشت شد و برداشت مکانیزه برنج نیز در بیش از ۲۱۰ هزار هکتار از زمین‌های شالیزاری استان هدف‌گذاری شده‌است.

بر اساس آخرین آمارها، گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیتند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده‌ترین محصولات کشاورزی استان به شمار می‌رود.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است، شهرستان‌های رشت و صومعه‌سرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.