به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ هادی حقشناس روز دوشنبه در حاشیه بازدید از از بناهای تاریخی عمارت میرزا خلیل رفیع اولین شهردار رشت و همچنین عمارت ابریشم چی اظهارکرد: این اماکن ضمن گواه تاریخی، مدنیت مردم رشت، تاریخ مشروطه خواهی، آزادی خواهی مردم گیلان و فتح تهران و پایان استبداد صغیر توسط گیلانیها و بختیاریها را روایت میکنند.
استاندار گیلان با تاکید بر حفاظت از آثار و بناهای تاریخی از سوی متولیان، تصریح کرد: شهرداری و شورای شهر رشت حدود ۴۰۰ میلیارد ریال برای حفظ، مرمت و بازسازی عمارت میرزا خلیل رفیع نخستین شهردار رشت هزینه کرده است که تا پایان امسال به پایان خواهد رسید.
حقشناس با بیان اینکه بناهای تاریخی یکی از ظرفیتهای استان در جذب گردشگر است، اظهار امیدواری کرد: اتمام پروژههای مرمت بناهای تاریخی ظرفیتی برای رونق اقتصاد گردشگری باشد.
عمارت حاج میرزا خلیل آقا رفیع -نخستین شهردار رشت – بنایی بجامانده از اواخر دوره قاجار در میدان صیقلان رشت جزو بناهای ملی کشور با معماری منحصر به فرد با شماره ۲۰۲۷۱ در آبان ۱۳۸۶ در فهرست بناهای ملی کشور به ثبت رسیده و سند اصالت و شناسنامه استان محسوب می شود که بناست پس از مرمت و بازسازی به عنوان موزه مشروطیت بهرهبرداری شود.
گیلان با احتساب شهرک تاریخی ماسوله دارای هفت شهر با بافت تاریخی است که از این میان میتوان به شهرهای رشت، بندرانزلی، لاهیجان، لنگرود، رودسر و املش اشاره کرد.
سهم رشت از بیش ۶۰۰ بنای تاریخی ۲۴۰ بنا (به تفکیک ۱۰۸ بنا در محله ساغریسازان، ۳۶ بنا پیربازار، ۱۸ بنا باقرآباد و ۷۸ بنا در بازار رشت) است و در شهرهای لاهیجان و املش نیز به ترتیب ۲۶۰ و ۱۱۰ بنای تاریخی شناسایی شدهاند.
بیش از پنج هزار اثر تاریخی و فرهنگی در گیلان شناسایی شده که یک هزار و ۲۷۳ اثر از این تعداد شامل بناهای تاریخی و محوطه ها در فهرست ملی به ثبت رسیده است.
۲۷ موزه در استان وجود دارد که ۱۲ موزه در سه سال اخیر اضافه و به بهرهبرداری رسیده است؛ قلعه رودخان، ماسوله و موزه میراث روستایی سه جاذبه پیشگام در جذب گردشگر هستند.

ثبت دیدگاه