حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

افزونه جلالی را نصب کنید. 18 ربيع ثاني 1447 Friday, 10 October , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3888 تعداد نوشته های امروز : 2 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 92×
آبجی واویشته، واویشته آبجی، واویشته برنج
۱۴ مهر ۱۴۰۴ - ۹:۴۱
شناسه : 26819
3
آبجی واویشته، نوعی آجیل در فرهنگ شمالی هاست، این تنقلات محبوب گلیک زبان ها و مازنی ها از برشته شدن برنجی که از بو داده شده تهیه می شود، این برنج قبل از سرخ شدن، باید ۱۲ ساعت خیسانده شده باشد.
پ
پ

به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ آبجی واویشته یا واویشته آبجی، نوعی تنقلات گیلکی است، که مختص فرهنگ گیلکی است و البته در بخش هایی از مازندران نیز ریشه فرهنگی دارد، آبجی واویشته در واقع نوعی آجیل است که از برنج تهیه می شود، برنج را ابتدا می خیسانند و بعد اینکه کمی نرم شد، روی تابه بو دار می کنند، درست کردن واویشته برنج کار سختی است، چون باید برنج ترد و هم رنگش طلایی شود در حالی که از سیاه شدن آن بایستی جلوگیری کرد. آبجی واویشته را گاهی با عدس خیس شده و یا با مغز گردو ، بادام، تخم کدو بو دار می کنند.

برنج سرخ کرده یا به اصطلاح گیلک‌ها آبجی واویشته یا واویشته برنج، از تنقلات مرسوم گیلان است که به صورت سنتی زنان گیلانی در خانه درست میکنند. کمتر گیلکی میتوان یافت که آبجی واویشته را دوست نداشته باشد.

این تنقلات شمالی عمدتا در مراسم های خاص نظیر؛ شب پاسی، ختنه کردن پسران (ختنه سوران) و یا در مراسم دندان در آوردن نوزادن (گازفروشان)، شب یلدا (شب چله) تهیه میشود و آبجی به معنای خواهر و واویشته به معنای سرخ شده، که معنای تحت الفظی آن برنج سرخ شده توسط خواهر است.

 

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.