مقادیر بالای تری گلیسیرید میتواند منجر به ضخیم شدن یا سخت شدن رگهای معروف به تصلب شرایین شود. به دلیل این شرایط، خطر سکته، حمله قلبی و بیماریهای قلبی افزایش مییابد. سطح بسیار بالای تری گلیسیرید میتواند باعث بیماری پانکراتیت به معنی التهاب حاد پانکراس شود. افزایش آن همچنین میتواند باعث دیابت نوع ۲ شود، که نشانهای از سندرم متابولیک و یا مجموعهای از قند خون بالا، فشار خون و چاقی است که خطر بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
انواع شاخص های غلظت تری گلیسیرید در بدن
- نرمال: کمتر از 150 میلیگرم در دسی لیتر است.
- میانی یا مرزی: 150 تا 199 میلیگرم در دسی لیتر است.
- سطح بالا: 200 تا 499 میلیگرم در دسی لیتر است.
- بسیار بالا: 500 میلیگرم در دسی لیتر است.

۱- سبزیجات نشاستهای را استفاده نکنید
مصرف سبزیجات با مقادیر زیاد نشاسته مانند نخود و ذرت، سیب زمینی، میتواند منجر به افزایش تریگلیسیرید شود.
۲- وزن خود را کاهش دهید
۳- مصرف قند را کاهش دهید
حذف شکر، شیرینیها، آبمیوهها، نوشیدنیهای غیرالکلی یا انرژیزا و خوراکیهای قندی و کاهش شدید توت خشک، خرما، عسل، شیره انگور، کشمش، مویز، آجیل شیرین و … خوردن میوه ها را کاهش دید
۴- مکملهای طبیعی داشته باشید
عصاره سیر – روغن ماهی – شنبلیله

۵- مصرف آجیل را افزایش دهید
مغزها از جمله بادام، پسته، بادام هندی، بادام زمینی، گردو، آجیل برزیلی و …
۶- دو بار در هفته ماهیهای چرب استفاده کنید
۷- مصرف چربی ترانس را کاهش دهید
چربی ترانس نوعی چربی است که برای افزایش ماندگاری به غذاهای بستهبندی شده اضافه میشود. این ماده بیشتر در میان وعدههای سرخ شده، غذای پخته شده با روغن نیمه هیدروژنه یافت میشود.

۹- ورزش روزانه و افزایش کلسترول خوب HDL
۱۰- رژیم کم کربوهیدرات داشته باشید
لوبیا، کینوا، ماکارونی، گندم کامل و برنج قهوهای غلات کامل هستن. مدت بیشتری شما را سیر نگه می دارد. نان لواش، فانتزی را کاهش دهید، نان سبوس دار و تست جو را افزایش دهید.
۱۱- مصرف فیبر را افزایش دهید
فیبرها به مقدار زیادی در سبزیجات، مغزها، حبوبات، غلات سبوسدار و غیره وجود دارند.
۱۲- دارو های کاهش دهنده تری گلیسیرید
فیبرات – استاتینها – نیاسین








ثبت دیدگاه