به گزارش پایگاه خبری اندیشه روز ؛ وی یکی از چهره هایی است که در حوزه ورزش با بسیاری از ورزشکاران در ارتباط و تعامل بوده و به سبب برخورد خوب و رفتار حسنه خود طرفدارن زیادی در بین فعالان بخش های مختلف دارد.
ورزلدوست که خود فرزندی از محلات شهر رشت است و به خوبی با کمبودهای مناطق کمبرخوردار و نقاط ضعف و کاستی های هر منطقه آشنایی دارد عزم خود را جزم کرده تا با ورود به عرصه شورا گام را فراتر نهاده و در جهت حل معضلات شهر رشت و شهروندان این شهر خدمتگزاری کند.
مهرداد ورزلدوست در گفتگویی صمیمانه مشکلات شهر رشت را از دیدگاه خود برشمرد که در ادامه می خوانید :
مهرداد ورزلدوست با بیان اینکه شهر رشت دارای جایگاهی از نظر تاریخی در کشور است که وضعیت کنونی آن از نظر توسعه در شان پیشینه رشت نیست، گفت: عمده مشکلات و معضلات موجود شهر رشت، را می توان اینگونه برشمرد : رشد نامتوازن و عدم پراکنش و توزیع مناسب خدمات و فعالیت در سطح شهر و نظام تک هسته ای و متمرکز شهر موجب بوجود آمدن مشکلات عدیده ای در ساختار فعالیتی، ترافیکی و خدماتی شهر شده است.
وی افزود: از سوی دیگر مشکلات عمده ترافیکی و ناکارآمدی شبکه و سیستم حمل و نقل عمومی، سطح نامطلوب فعالیت های اقتصادی شهر و عدم توجه به ظرفیت های موجود به ویژه در حوزه گردشگری شهری خود یکی از مشکلات مهم رشت می باشد .
ورزلدوست با اشاره به سیما و منظر نامناسب شهر به ویژه در ورودی های رشت تصریح کرد: متاسفانه ورودی شهر رشت از نظر زیبایی بصری بسیار خشک و نامطلوب است که شهری با آب و هوا و جغرافیای شهر باران را تداعی نمی کند و مسیر ورودی نیز ناهمگونی بسیار بدی از نظر ساخت و ساز دارد .
ورزلدوست با بیان اینکه سیستم خدمات شهری نامناسب و قدیمی است، گفت: اگر بخواهیم به عنوان یک کلانشهر در کشور معرفی شویم باید به بخش خدمات شهری و مدرن سازی آن بیشتر توجه کنیم.
وی ادامه داد: معضلات عمده زیست محیطی به ویژه در حوزه دفع پسماند و پساب شهری ناشی از سوء مدیریت در ادوار پیشین است که موجب شده بحث زباله به یک معضل اساسی تبدیل شود .
ساختار ناقص و نامتناسب سیستم اداری شهرداری
ورزلدوست با بیان اینکه ساختار شهرداری رشت به جهت عدم ثبات مدیریت شهری همواره دستخوش تغییرات بوده است ، ادامه داد : قطعا اگر مدیریت شهری ثبات داشته باشد سیستم اداری شهرداری نیز انسجام خواهد داشت و شرح وظایف افراد مشخص و راندمان کاری نیز افزایش می یابد.
ورزلدوست در ادامه به سایر مشکلات رشت اشاره کرد و گفت : کمبود شدید فضاهای سبز و پارک های عمومی در سطح شهر، نابسامان بودن فعالیت اصناف در سطح شهر و ایجاد اختلال در نظم شهری، مشارکت بسیار پایین شهروندان در مدیریت اجرایی شهر، نقص در شبکههای عمده زیربنایی و تأسیسات و تجهیزات شهر ،نامطلوب بودن مبلمان شهری و نامناسب بودن شهر برای حرکت، فعالیت و زیست معلولان و جانبازان، عدم بهره گیری شهر از ویژگی های منحصر به فرد فرهنگی بویژه حوزه های مذهبی، هنری و تاریخی، عدم بهره گیری شهر از فنآوریهای نوین و پیشرفته در مدیریت شهری و ارائه خدمات به شهروندان از سایر مشکلات شهر رشت می باشد.
سطح پایین سرمایه گذاری به ویژه سرمایه گذاری خصوصی
ورزلدوست به عدم رغبت سرمایه گذاران بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در رشت اشاره کرد و گفت : در توسعه خدمات عمومی شهر هم چون فضاهای تفریحی، فراغتی، ورزشی و گردشگری باید از وجود سرمایه گذاران بخش خصوصی بهره گیری شود که متاسفانه در این زمینه نیز رشت مغفول مانده است.
وی اضافه کرد : سطح پایین تعاملات بین بخشی در مدیریت و اجراء پروژه های شهری، نبود یکپارچگی در نظام برنامه ها و طرح های توسعه ای شهر، عدم وجود نظام مدیریتی برنامه محور و انجام اقدامات سلیقه ی و لحظه ای توسط مدیریت اجرایی شهر در سنوات گذشته، عدم وجود اعتماد بین شهروندان در نسبت با مدیریت اجرایی شهر از چالش های زیاد شهر رشت است.
کمبود فضاهای خدماتی و رفاهی عمومی در سطح شهر به ویژه در حوزه های تفریحی، فراغتی، ورزشی و گردشگری
وزرلدوست با بیان اینکه یکی از شاخصه های یک شهر توسعه یافته وجود مراکز خدماتی ، تفریحی و رفاهی بزرگ در شهر است ، گفت :شهر رشت با توجه به جمعیتی ساکن و همچنین غیر مستقری که همه روزه به آن ورود و خروج می کنند و مسافران و گردشگرانی که در فصول مختلف به شهر وارد می شوند از نظر امکانات رفاهی ، تفریحی و گردشگری دارای فقر قابل لمسی است که همین مشکل تنها با جذب سرمایه گذاران باید مرتفع گردد.
وی خاطر نشان کرد : سطح نامطلوب خدمات ارائه شده به گردشگران و مسافران ورودی به شهر ،حجم بالای ورود جمعیت از مناطق مسکونی اطراف به درون شهر رشت در طول روز به منظور انجام فعالیت روزانه و فروش محصولات و تخلیه شهر در هنگام شب که این جمعیت شهری در طول روز تقریباً ۱/۸ برابر جمعیت آن در هنگام شب است ، عدم ساماندهی رفت و آمد و فعالیت این جمعیت در سطح شهر، معضلات عمده ای را در سطح شهر ایجاد نموده که برای آن نیز با توجه به گردشگر پذیر بودن نیز باید چاره ای اندیشیده شود .
پائین بودن سطح درآمدی شهرداری رشت نسبت به سایر کلان شهرهای کشور و به روز نبودن نظامات درآمدی شهرداری
ورزلدوست به سطح پایین درآمدهای شهرداری در رشت اشاره کرد و گفت: درآمد پایداری برای رشت هنوز ایجاد نشده چون برنامه هایی تدوین نگردیده که میزان درآمد شهرداری را در حوزه های مختلف افزایش دهد و تنها چند حوزه نظیر کمیسیون ماده صد و عوارض محل کسب درآمد شهرداری شده که این بخش ها نیز در زمان کاهش ساخت و ساز با چالش مواجه می شود.
وی ادامه داد: عدم بهره مندی مناسب شهر از بودجه ها و منابع مالی ملی و دولتی نیز معضل دیگری است که باید با تعامل مدیریت شهری ( شورا و شهرداری ) با نهادهای بالادستی، نمایندگان مجلس و مسوولین مرتفع گردد.
ورزلدوست در پایان گفت : به طور کلی می توان گفت شهر رشت به عنوان مرکز یک مجموعه شهری که ارائه دهنده خدمات هم به شهروندان ساکن در خود و هم به ساکنان سکونت گاه های جمعیتی اطراف است، عمل می کند و به طور عام، دارای کلیه مشکلات و معضلات یک کلان شهر و به طور خاص، دارای مشکلات و معضلات انحصاری ناشی از موقعیت جغرافیایی، اقلیم، بافت جمعیتی خود است که این معضلات تنها با وجود افراد متخصص، خوشفکر، دلسوز و علاقمند به رشد و توسعه شهر در ساختار مدیریت شهری امکانپذیر خواهد بود.
ثبت دیدگاه