اشپل ماهی سفید، پس از شور شدن و فرآوری با قیمت بالاتر از یک ماهی سفید به فروش می رسد، مردم گیلان روی اشپل شور ماهی سفید تعصب خاصی دارند و گاهی در گیلان ماهی سفید ماده خریداری می شود تا از اشپل آن ذخیره شود تا بتوان از آن برای فرآیند شور کردن استفاده کرد، شایان ذکر است دو روش برلی شور کردن اشپل متداول است که روش خوش طعم و ذائقه پسند، شور کردن اشپل در شکم ماهی سفید است و روش شور کردن اشپل بیرون از ماهی سفید که به روش شو. کردن در آب است. اشپل از چاشنی های پلوکباب محلی گیلان است که به همراه زیتون پرورده، باقلی مازندرانی خیس، ماست چکیده و دلار، پیاز خام، کره، سماق، فلفل،نارنج، دوغ محلی، گوجه کبابی، مغز گردو، برنج محلی دودی و کباب دوش، فیله و راسته، فلفل سبز و … سرو می شود.
اشپل شور ماهی سفید اهمیت بالایی در سفره مردم گیلان دارد






ثبت دیدگاه