سیدعلیرضا کیایی مدیرخبرگزاری برنا در استان تهران عکاس و خبرنگار ورزشی در یادداشتی نوشت : شاید عکاسی ورزشی به معنای واقعی کلام از آن مشاغلی است که اول عشق میخواهد و بعد اجرا.
ناگفته پیداست رویدادهای ورزشی اگر چه ادواری است، اما هر مسابقه فقط یکبار اتفاق می افتد و هر صحنه منحصر بفرد است و محصول همان ثانیه که یک عکاس ورزشی آن را به تصویر کشیده و برای سالیان و نسلهای آینده ماندگار میسازد.
باید گفت عکاسی ورزشی یک متد فوق حرفهای از عکاسی است؛ متدی که در آن عکاس میتواند کل داستان یک مسابقه و فضای پیرامون را با یک یا دو شات تصویر نماید.
اینکه هر صحنه از یک مسابقه به چه شکل و توسط چه کسانی رقم خورده و چه عکس العملهایی در پی داشته است…
البته بحث های حرفه ای عکس گرفتن نیز خود پروسه دیگری است که با تمرین و ممارست زیاد بدست می آید. اینکه یک عکاس از چه زاویه ای و با چه فاصلهای و تحت چه میزان از نور یک شات حساس را که گاه در کسری از یک ثانیه صورت میگیرد را به موقع شکار و ثبت کند؛ فقط نیازمند هوشمندی عکاس و میزان تسلط او بر دوربین دارد.
اهمال در عکاسی ورزشی میتواند یک صحنه حساس و فوق العاده را نابود کند، همانطور که هوشمندی عکاس و البته استفاده از لنز و دوربین مناسب برای هر شات میتواند زیبایی یک صحنه ورزشی را برای جهانیان ماندگار نماید و خالق عکس را نیز مشهور و محبوب کند.
یک عکاس حرفهای چنان بر دوربین خود مسلط است که بدون نگاه کردن به دوربین، چشم به صحنه های مسابقه میدوزد تا چیزی از دست نرود؛ و عکسهایی خلق میکند ارزشمند که با گذشت سالها و دههها به ارزش آنها اضافه نیز میشود.
اما باید گفت برای خلق عکس خوب، علاوه بر دوربین و تجربه، نورپردازی و زاویه و فاصله مناسب نیز بسیار لازم و ضروری است که این دغدغه عکاسان فقط با توجه و مدیریت مسئولان امر و مدیران ورزشگاهها قابل حل است.
لذا در این روز بزرگداشت خبرنگاران و عکاسان خبری و ورزشی توجه خاص مسئولان ورزشی در تمامی ورزشگاههای کشور را خواستاریم و امیدواریم حرفه حساس خبرنگاری و عکاسی از سوی آنان محترم شمرده شده و ضمن تکریم این قشر در تمامی عرصه ها و ارج نهادن بر زحمات اهالی رسانه، در جهت ایجاد فضای خبرنگاری و عکاسی مناسب ، با اختصاص جایگاههای مناسب آنان را در اجرای این امر خطیر یاری دهند.
ثبت دیدگاه