به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ کمیته درون بخشی بیماری سل با هدف هماهنگی در دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده برنامه مراقبت سل در حوزههای تشخیص، مراقبت و درمان که نیازمند مشارکت و همراهی همه واحدهای فنی است، در معاونت بهداشتی دانشگاه تشکیل جلسه داد.
در این کمیته، محمدرضا امینی رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر- با بیان اینکه بیماری سل در تمام دنیا دومین عامل عفونی بعد از بیماری کووید-۱۹ است که منجر به مرگ میشود، اظهار کرد: سالانه در دنیا ۱۳ میلیارد دلار در راستای آموزش و پیشگیری از بروز بیماری سل هزینه میشود و این ارقام نشان دهندهی اهمیت توجه به این بیماری و تلاش در مسیر تحقق اهداف سازمان جهانی بهداشت در حذف این بیماری تا سال ۲۰۵۰ میلادی است.
در ادامهی این جلسه، گزارشی از وضعیت بروز بیماری سل در دنیا، کشور و استان گیلان ارائه شد. بنابر این گزارش، هر سال ۱۰ میلیون نفر ابتلای جدید به بیماری سل در دنیا رخ میدهد و سل، شایعترین عامل کشندهی بالغین (بیشتر از ایدز و مالاریا) در تمام دنیا است.
در کشور ایران، طبق آمارهای موجود و شاخصهای سازمان جهانی بهداشت، بروز سل بسیار پایینتر از متوسط جهانی آن است، اما این به منزلهی کنترل این بیماری نیست چرا که تا هدف نهایی نظام مراقبت بیماری سل که حذف آن است، فاصله زیادی وجود دارد و این موضوع، توجه سازمانها و ارگانهای مرتبط و همچنین سیاستگزاران حوزه سلامت را میطلبد. تاثیر سوءتغذیه و فقر در بروز سل بسیار جدی است و این موضوع به طور همزمان بر کیفیت درمان بیماران نیز میتواند تاثیر بگذارد؛ بنابراین نقش و حمایت سازمانهای حمایتگر در ارتقاء کیفیت درمان بیماران مسلول بسیار مهم است.
در ادامهی این جلسه پس از اظهار نظر کارشناسان حاضر دربارهی برنامه مراقبت سل، دکتر کاوک پور تجهیز آزمایشگاههای استان به تجهیزات موردنیاز تشخیص سل، بهره مندی از نیروهای کارازموده و آموزش به مردم در پیشگیری و مقابله با این بیماری و تلاش برای شناسایی بیماران مبتلا به سل ریوی و درمان انها بر اساس استراتژی DOTS (درمان کوتاه مدت تحت نظارت مستقیم) را از کلیدیترین راهکارهای دستیابی به اهداف برنامه مراقبت سل عنوان کرد.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه