به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛حضور دکتر هادی حقشناس در کسوت مقام عالی دولت در استان گیلان، بارقهی امیدی برای رسانههای استان علیالخصوص رسانههای همسو ایجاد کرد، وی از چهرههای خوش نام رسانه، همواره در تعامل کامل با رسانهها و حتی منتقدین بوده است.
گیلان با دارا بودن ۲۳۸ پایگاه خبری ، ۸۰ نشریه مکتوب (اعم از روزنامه، هفته نامه، دو هفته نامه، ماهنامه، دو ماهنامه، فصلنامه و سالنامه) مجوز دار، ۹۰ سرپرستی روزنامه سراسری، ۱۲ سرپرستی خبرگزاری و ۱۱ نشریه الکترونیک غیر برخط عمومی، یکی از استانهای دارای رتبه در تعدد رسانهها میباشد.
به جرات میتوان گفت که ۹۰ درصد این رسانهها توسط افراد حقیقی و فعالان رسانه و به صورت مستقل در حال اداره شدن هستند. بسیاری از خبرنگاران به دلیل وضعیت نامعلوم کاری، بیمهای و معیشتی خود، به دنبال اخذ مجوز رفته تا بتوانند درآمد زایی مستقلی داشته باشند. در دولتهای نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم بالاترین نرخ صدور مجوزها در کشور انجام شد و استان گیلان نیز از این قاعده مستثنی نبود.
طی سه ساله گذشته، بسیاری از رسانههای مجوز دار گیلان، پایگاههای خبری محلی، نشریات و سرپرستی روزنامهها و برخی خبرگزاریها از قافله پوشش خبری و انعکاس اقدامات صورت گرفته و فعالیتها در دولت سیزدهم جاماندند و اولویت تنها به برخی رسانهها تعلق گرفت. انتخاب گزینشی رسانهها برای حضور در مراسم این حق را از سایر رسانهها گرفت و این در حالی است که وظیفه یک رسانه همراهی، انعکاس اقدامات و نقد سازنده در جهت رشد و توسعه استان است.
حال با تغییر در مقام عالی دولت، بخصوص ارتباط دوسویه و سازنده دکتر هادی حقشناس با رسانهها، این انتظار میرود، رسانههای استان اعم از رسانههای مستقر در مرکز استان مستقر، دورترین نقاط گیلان و رسانههای محلی نیز حق حضور در جلسات و بازدیدهای استانداری، فرمانداریها و دستگاههای اجرایی را داشته باشند و به انتخاب گزینشی برخی رسانهها پایان داده شود.
متاسفانه روز گذشته در مراسم تودیع و معارفه استاندار گیلان نیز که با حضور وزیر کشور برگزار شد این انتخاب گزینشی و عدم اطلاع رسانی به موقع مراسم مشهود بود.
از سوی دیگر تمامی رسانههایی که بنا به وظیفه ذاتی خود اخبار مقام عالی دولت و اقدامات دولت را انعکاس دادند، باطبع انتظار حمایت و پرداخت هزینه های حق الدرج اخبار بنا به عرف معمول را داشته، که در این خصوص نیز در حق رسانه ها اجحاف صورت گرفته است و استانداری گیلان خود را ملزم به پرداخت نمیدانست.
انتظار میرود با توجه به سختیهای شغلی خبرنگاران و حضور همیشگی و مسئولانه و در بدترین و دشوارترین شرایط به مانند زمان کرونا ، سیل و ….، مشکلات شغلی و معیشتی آنها نیز در نظر گرفته شود و فصل جدیدی از پویایی و فعالیت اصحاب رسانه بدون هیچ گونه فیلتر و گزینشی آغاز گردد.
انتهای پیام /
ثبت دیدگاه