به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ هادی حقشناس عصر امروز(سهشنبه) در دیدار با جمعی از اساتید و نخبگان حوزه جامعه شناسی دانشگاه های گیلان، اظهار کرد: توسعه علم نیاز جامعه است زیرا بسیاری از مشکلات و نیازهای مختلف را میتوانیم از این طریق حل کنیم؛ به ویژه در زمینه توسعه علوم انسانی نیاز به تلاش مضاعف داریم.
وی با تأکید بر درونزا بودن توسعه علم در کشور گفت: باید برای پیشرفت کشور در هر حوزهای ابتدا علم را در جامعه درونزا کنیم، لذا باید در این خصوص اقدامات بسیار مهمی انجام شود و دولت نیز در این راستا برنامه ویژه دارد.
استاندار گیلان یکی از دلایل عقب افتادگی استان را سوء تدبیرها و نسپردن امور به متخصصان علمی دانست و افزود: اگر در سالیان گذشته از مدیران متخصص در حوزههای مختلف در این استان استفاده می شد اکنون در حوزه اقتصاد، محیط زیست، پسماند و تالابها در گیلان دچار چنین مشکلاتی نبودیم.
حقشناس از وجود ۳۵۰ هزار خانوار کشاورز در گیلان خبر داد و افزود: از ۹۰۰ هزار خانوار گیلانی، بیش از ۳۵۰ هزار خانوار کشاورز هستند، که این نشان دهنده محوریت کشاورزی در استان است، از این رو باید تلاش کنیم تا مشکلات کشاورزان را حل کرده و در مسیر حل این مشکلات از ظرفیت جامعه شناسان و سایر نخبگان علمی نهایت بهره را خواهیم برد.
وی با بیان اینکه باید با توسعه گیلان سرانه درآمدی گیلان را افزایش دهیم، تصریح کرد:بخشی قابل توجهای از درآمد مردم گیلان زبر ۱۰ میلیون تومان است که این موضوع برای استانی مانند گیلان با این حجم از ظرفیت های اقتصادی، جای تأسف دارد، لیکن باید با اقداماتی کارشناسی و علمی سرانه درآمدی استان را افزایش دهیم.
استاندار گیلان نقش آفرینی جامعهشناسان در ایجاد آرامش روانی در جامعه را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: باید از این ظرفیت نخبگانی در حوزه جامعه شناسی و سایر علوم نهایت بهره را ببریم زیرا باید آرامش را به جامعه در هر حوزهای تزریق کنیم.
وی با تأکید بر لزوم توجه به حوزه مردم شناسی و فرهنگ بیان کرد: گیلان دارای اقوام متعددی همچون گیلک، تالش و گالش است که زنده نگاه داشتن این فرهنگ ها و زبان ها، زمینه تقویت هویت فرهنگی گیلان و در پی آن کاهش آسیب پذیری در قبال فرهنگ بیگانه را فراهم می آورد.
گفتنی است، ارائه راهکارهای ایجاد آرامش روانی در جامعه، لزوم توجه به توسعه متوازن، راهکارهای ارتقای اعتماد و سرمایه اجتماعی، مسئولیت پذیری در نظام مدیریتی کشور، توجه به خواص و اقلیتها، لزوم حفظ زبان و فرهنگ اقوام گیلانی، راهکارهای پیشگیری از مهاجرت جوانان، مشکلات جمعیتی و سایر مسائل فرهنگی و اجتماعی از جمله مطالب مهم مطرح شده توسط اساتید و نخبگان حوزه جامعه شناسی در دیدار با استاندار گیلان بود.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه