به گزارش پایگاه خبری اندیشه تازه ؛ آبجی واویشته یا واویشته آبجی، نوعی تنقلات گیلکی است، که مختص فرهنگ گیلکی است و البته در بخش هایی از مازندران نیز ریشه فرهنگی دارد، آبجی واویشته در واقع نوعی آجیل است که از برنج تهیه می شود، برنج را ابتدا می خیسانند و بعد اینکه کمی نرم شد، روی تابه بو دار می کنند، درست کردن واویشته برنج کار سختی است، چون باید برنج ترد و هم رنگش طلایی شود در حالی که از سیاه شدن آن بایستی جلوگیری کرد. آبجی واویشته را گاهی با عدس خیس شده و یا با مغز گردو ، بادام، تخم کدو بو دار می کنند.
برنج سرخ کرده یا به اصطلاح گیلکها آبجی واویشته یا واویشته برنج، از تنقلات مرسوم گیلان است که به صورت سنتی زنان گیلانی در خانه درست میکنند. کمتر گیلکی میتوان یافت که آبجی واویشته را دوست نداشته باشد.
این تنقلات شمالی عمدتا در مراسم های خاص نظیر؛ شب پاسی، ختنه کردن پسران (ختنه سوران) و یا در مراسم دندان در آوردن نوزادن (گازفروشان)، شب یلدا (شب چله) تهیه میشود و آبجی به معنای خواهر و واویشته به معنای سرخ شده، که معنای تحت الفظی آن برنج سرخ شده توسط خواهر است.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه