اندیشه تازه ؛ کونوس یکی از میوه های است که در جنگل های گیلان و مازندران رویش فراوانی دارد و از محبوب ترین میوه های مردم شمال کشور است. کونوس پخته را اغلب برای خوردن، شبیه سایر میوه مصرف می کنند، اما از کونوس سفت و نرسیده در تهیه آب کونوس بهره می گیرند که در زمستان در خانه های مردم شمال استفاده می شود، حضور آب کونوس در آشپزخانه زن گیلانی و مازنی بعنوان یک محصول لاکچری و نمایش گر کدبانو بودن خانم خانه است.
در قدیم برای درست کردن آب کونوس از خمره استفاده میکردند و آن را در گوشه از اتاق که گرمتر بود، میگذاشتند تا سریعتر آماده شود.
نکات طلایی و کلیدی:
۱- کونوس ها باید سفت و نرسیده باشند.
۲- از آب جوشیده شده و خنک شده استفاده کنید.
۳- برای تهیه آب کونوس بهتر است از خمره یا همان خم و در صورتی که موجود نبود از ظرف شیشهای استفاده کنید.
۴- اگر میخواهید آب کونوس شما سریعتر آماده شود، باید به آب کونوس به اندازه ۲ تا ۳ قاشق از سرکه سفید اضافه کنید. هر چند گیلانیها معتقد هستند که نیازی به اضافه کردن سرکه به آب کونوس نیست.
۵- برای مزه دار شدن آب کونوس میتوانید در زمان آماده کردن آن نیز مقداری گلپر در خم یا شیشه بریزید تا طعم گلپر به خورد کونوس برود.
طرز تهیه شور آب کونوس مردم گیلان دقیقا شبیه به مردم مازندران است. مردم مازندران به آب کونوس اصطلاحاً آوکونوس یا ازگیل شور نیز میگویند.
خواص آب ازگیل چیست؟
از مهمترین خواص آب ازگیل میتوان به درمان عفونت گلو و دهان، درمان التهاب، درمان یبوست و درمان اسهال همچنین از بین بردن تب اشاره کرد.
vaghan ali ast konos